Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Γ.Ν. Λαμίας: Η κυβέρνηση απαξιώνει συστηματικά το Δημόσιο σύστημα υγείας

Δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας θέλοντας να αναδείξουν τα

οξυμένα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, τα οποία οφείλονται κυρίως σε ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού.

» Η κατρακύλα συνεχίζεται»Η κάλυψη των οργανικών θέσεων του μόνιμου προσωπικού είναι της τάξης του 60-65%, ιδιαιτέρως του μόνιμου ιατρικού προσωπικού, το οποίο κυμαίνεται στο 53%. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και πίσω αυτούς κρύβονται οι αποχωρήσεις-παραιτήσεις ιατρικού προσωπικού, η κόπωση και τα φαινόμενα εξάντλησης του εναπομείναντος προσωπικού. Το κύμα αποχωρήσεων ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων έχει δημιουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ένα άκρως ασφυκτικό κλίμα,  τονίζει  μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του το Σωματείο Εργαζόμενων  του Γ.Ν Λαμίας και Κέντρων Υγείας.

Είναι φανερό ότι, η συνεχής απαξίωση του δημόσιου νοσοκομείου από την κυβέρνηση ευνοεί, εν τέλει, την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Το Νοσοκομείο Λαμίας νοσεί βαριά και βρίσκεται στην εντατική, τονίζεται στην ανακοίνωση.

 Ζητούν:  Την προκήρυξη ΤΩΡΑ όλων των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με μόνιμες θέσεις και την επιστροφή των 7.000 ανεμβολίαστων υγειονομικών τους οποίους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε κρατά εκδικητικά εκτός ΕΣΥ το Υπουργείο Υγεία  και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων: η επερχόμενη προκήρυξη των 4.000 περίπου μόνιμων θέσεων για τις υγειονομικές δομές ολόκληρης της χώρας, αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό. Οι θέσεις που προβλέπονται για το Γ. Νοσοκομείο Λαμίας είναι μηδαμινές μπροστά στις τεράστιες ελλείψεις.

Στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν. Λαμίας  ανταποκρίθηκαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων και αιρετοί, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των εργατικών κέντρων Λαμίας και Φθιώτιδας, σωματείων, συλλογικοτήτων, αλλά και απλοί πολίτες. Απόντες οι βουλευτές  Φθιώτιδας της ΝΔ.

Ανακοίνωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη.

«Το Νοσοκομείο Λαμίας υποβαθμίζεται μεθοδικά και συνειδητά από τη Ν.Δ. εδώ και 3 χρόνια»

Στις κινητοποιήσεις του Σωματείου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας της Φθιώτιδας βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και διατρανώνοντας την αντίδρασή του απέναντι στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της Στερεάς Ελλάδας. Στο περιθώριο της παρουσίας του ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα δήλωσε τα εξής:

«To Νοσοκομείο Λαμίας υποβαθμίζεται μεθοδικά και συνειδητά από την Ν.Δ. εδώ και 3 χρόνια. Σήμερα βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων, των ιατρών, του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού προκειμένου να στηρίξουμε το δίκαιο αίτημα της ουσιαστικής ενίσχυσης της δομής. Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να μην απασχολεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ως κεντρικό θέμα, αλλά βρίσκεται ακόμη εδώ και σε ερώτημα που είχα απευθύνει προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Πλεύρη για το πώς αυτή θα αντιμετωπιστεί όταν η Πνευμονολογική κλινική από επτά γιατρούς που είχε τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα έχει έναν, δεν έλαβα καμία απάντηση. Όπως δεν έλαβα καμία απάντηση σε κοινοβουλευτική παρέμβαση που είχα κάνει για τα ζητήματα του Ακτινολογικού, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) και την ουσιαστική αποψίλωση του Νοσοκομείου Λαμίας».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.