Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο και κλειστά καταστήματα την Πέμπτη στη Λαμία

-Στον χορό των κινητοποιήσεων πολλοί κλάδοι ελεύθερων επαγγελματιών με δυναμικές κινητοποιήσεις και βασικό αίτημα την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη- Στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης  πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο Σύνταγμα.

-Σε νέα αγωνιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή αύριο Τετάρτη 6 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ., μέρα συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή  καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

-Στη Λαμία  αποφασίστηκε καθολική απεργία με κλείσιμο καταστημάτων και γραφείων την Πέμπτη 7.12.23  και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 11.00’ μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας επί της οδού Καποδιστρίου.

ΑΘΗΝΑ

Σήμερα, Τρίτη, με  μαζική συγκέντρωση  έξω από τη Βουλή επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι απαίτησαν εκ νέου την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου-έκτρωμα της κυβέρνησης.

Με βασικό σύνθημα «Κυριάκο Μητσοτάκη άκου το καλά, αυτά δεν μας τα είπες προεκλογικά»   κατηγορούν την κυβέρνηση για κρυφή ατζέντα, καταγγέλλοντας ότι τα μέτρα οδηγούν στον αφανισμό μικρών και μεσαίων επαγγελματιών.

Οι εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να ταυτίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες με τους μισθωτούς, ενώ γνωρίζει ότι πρόκειται για διαφορετικές κατηγορίες και ότι «χαρακτηρίζει συλλήβδην όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ως φοροφυγάδες και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί αυθαίρετα ισοπεδοτικού χαρακτήρα κριτήρια και επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τον προσδιορισμό του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος».

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί καθώς και οι αυτοκινητιστές ταξί, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας του Συνδικάτου.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρης Βερβεσός, χαρακτήρισε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νομοσχεδίου και δήλωσε έτοιμος για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΛΑΜΙΑ: ΚΟΙΝΌ ΜΈΤΩΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ- ΚΛΕΙΣΤΑ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ  ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Μετά την συνάντηση που είχαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, Οδοντιατρικού Συλλόγου Λαμίας, Οικονομικού Επιμελητηρίου Π. Φθιώτιδας, Φοροτεχνικών Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας, Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας και  Συλλόγου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Φθιώτιδας, τα ΔΣ των παραπάνω φορέων επικύρωσαν την απόφαση για κλείσιμο όλων των καταστημάτων, γραφείων, αύριο Πέμπτη 7.12.2023 από 8.30 το πρωί έως 14.00 το μεσημέρι.

Στην πρόταση να προβούν σε καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων τους και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα προωθούμενα  φορολογικά μέτρα  την Πέμπτη 7/12/23 ώρα 11 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας προχώρησε μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν.Φθ/δας. Παράλληλα αποφασίστηκε η  διαμόρφωση ενιαίου μετώπου σε τοπικό επίπεδο κατά του φορολογικού νομοσχεδίου  με όλους  τους  συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς.  ΄Ηδη την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάση Μακρυγιάννη, συναντήθηκαν στα γραφεία του ΔΣΛ, σύλλογοι  ελευθέρων επαγγελματιών και  επιστημόνων για τον συντονισμό  δράσης σε τοπικό επίπεδο .

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Φθιώτιδας

Στην κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν.Φθ/δας με τους συλλόγους μέλη μας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας, μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης τού υπό ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου, αποφασίσαμε ότι :

Τασσόμαστε κατά της ψήφισης του Φορολογικού Νομοσχεδίου του Υπ. Οικονομικών που περιλαμβάνει και την τεκμαρτή φορολόγηση των Ελευθέρων Επαγγελματιών- επιστημόνων- ατομικών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Είναι προφανές  ότι, τα νέα φορολογικά μέτρα, που προωθεί η Κυβέρνηση δεν καταπολεμούν την φοροδιαφυγή, αντίθετα, πλήττουν όλους εμάς, που ασκούμε ατομική δραστηριότητα και προστατεύουν τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρείες. Παρά τις έντονες αντιδράσεις της επιχειρηματικής κοινότητας το Υπ. Οικονομικών δεν απέσυρε τις επίμαχες διατάξεις και οι όποιες βελτιώσεις δεν αλλάζουν την φιλοσοφία του Νομοσχεδίου.

Επειδή, για όλους εμάς, η απόσυρση των νέων φορολογικών μέτρων αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας τόσο για την ύπαρξή μας όσο και την αξιοπρέπειά μας και ως εκ τούτου είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο, έχοντας την υποχρέωση να αντιδράσουμε έντονα και μαζικά, εκφράζοντας την πλήρη και έντονη αντίδραση μας στο προωθούμενο προς ψήφιση αναχρονιστικό Φορολογικό Νομοσχέδιο, οι σύλλογοι που συμμετείχαμε στην συνάντηση αποφασίσαμε :

-Τον συντονισμό της δράσης μας  και την διαμόρφωση ενιαίου μετώπου σε τοπικό επίπεδο κατά του φορολογικού νομοσχεδίου, με όλους τους συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς.
-Την εισήγηση  προς τα ΔΣ,  για καθολικό κλείσιμο όλων των καταστημάτων, ως το μεσημέρι ώρα :2.00 την Πέμπτης 7/12/2023
-Τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα προωθούμενα  φορολογικά μέτρα, την Πέμπτη 7/12/2023 και ώρα 11.00 μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας επί της οδού Καποδιστρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι σύλλογοι :
-Σύλλογος Κατασ/ρχων Ζαχαροπλαστών Λαμίας
-Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Ν. Φθ/δας
-Σ.Ι.Σ.Α.Λ. & Περιφέρειας
-Σύλ. Δασεμπόρων-Ξυλεμπόρων Ν.Φθ/δας
-Σύνδ.Υδραυλικών Ν. Φθ/δας
-Συλ. Κουρέων Κομμωτών Ν. Φθ/δας
-Σωμ. Στεγνοκαθαριστών Ταπ/των Ν. Φθ/δας
-Σωμ. Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Φθ/δας
-Σωμ. Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Φθ/δας
-Συλ. Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Φθ/δας
-Συλ. Επαγγελματοβιοτεχνικός Μακρακώμης
-Σύνδ. Κατασκευαστών Αλουμινίου & Σιδήρου Ν. Φθ/δας
-Συλ. Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Φθ/δας
-Ένωση Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Φθ/δας
-Ένωση Τεχνιτών Τροχών Βουλκανιζατέρ Ν. Φθ/δας
-Συλ.Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Φθ/δας
-Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αταλάντης

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.