Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα της Αγροτικής σε Λαμία και Δομοκό

Συνεχίστηκαν για τρίτη μέρα σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα σε όλη την Ελλάδα.

Την Τετάρτη 1η Αυγούστου,  στην Αθήνα έγινε μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των απεργών της ΑΤΕ και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Οι απεργοί  που κατέκλυσαν το χώρο και τη λεωφόρο, μπροστά από το παραδοσιακό κτίριο της ΑΤΕ, ταξίδεψαν απ΄ όλες τις περιοχές της Ελλάδος, από τον ΄Εβρο, έως και την Κρήτη.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων τους οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ Φθιώτιδας οργάνωσαν κινητοποίηση  την Παρασκευή 3/8 το πρωί  στη Λαμία  μπροστά από το κτίριο της Τράπεζας Ελλάδας στην πλατεία Διάκου. Παρευρέθηκαν και δήλωσαν συμπαράσταση  στον αγώνα τους  εκπρόσωποι των Αγροτών Βόρειας Φθιώτιδας, του Παφθιωτικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, των εργαζομενων στο ΤΕΙ Λαμίας, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας με το βουλευτή του κόμματος Βασίλης Κυριακάκης, εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας, της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Πολιτών για τη ΛΑΜΙΑ και πολλοί πολίτες.

Την Πέμπτη το πρωί  αγρότες της Βόρειας Φθιώτιδας  με το  σύνθημα «η Αγροτική Τράπεζα ανήκει ΜΟΝΟ στους αγρότες», απέκλεισαν με αγροτικά μηχανήματα το υποκατάστημα της Αγροτικής στο Δομοκό. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης καθώς  και εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Οπως τονίστηκε από τον εκπρόσωπο των αγροτών κ. Βάϊο Γκανή οι επιπτώσεις  από το ξεπούλημα της ΑΤΕ θα είναι καταστροφικές για ολόκληρο τον αγροτικό κλάδο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας  και υπεύθυνος του τομέα αγροτικής πολιτικής  Βαγγέλης Αποστόλου και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης  συναντήθηκαν  στη Λαμία με τους  απεργούς -εργαζόμενους στην Αγροτική Τράπεζα. Εξέφρασαν την συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγωνα των εργαζομένων, κατήγγειλαν την άρνηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  να παρευρεθεί στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας. Τέλος,  προειδοποίησαν ότι   ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για την εκποίηση  της Αγροτικής Τράπεζας, την οποία χαρακτήρισαν «έγκλημα εθνικής σημασίας».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΑΤΕ Νομού Φθιώτιδας καταγγέλει σε ανακοίνωση της ότι η συγκεβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποφάσισε επι της ουσίας να χαρίσει στην Πειραιώς και στον Σάλλα όχι μόνο την υγιή τράπεζα ( 16 δις ευρώ καταθέσεις, 10 δις ευρώ ενήμερα δάνεια αλλά και όλα τα ακίνητα της ΑΤΕ τα οποία εκτιμλωνται σε 750 εκ. ευρώ) αλλά κυρίως μέσω αυτής όλων των υποθηκών σ΄αυτήν  και κατά συνέπεια τον έλεγχο της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Με την επικίνδυνη, αντιλαιή και πραξικοπηματική απόφαση απειλούνται άμεσα αγρότες, μικροεπαγγελματίες, συνεταιριστικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δανειολήπτες με υπερήμερες οφειλές κιαι κινδυνελυουν προκλητικά οι πρώτες κατοικίες και οι επαγγελματικοί χώροι που είχαν υποθηκευτεί στην ΑΤΕ αλλά και το συνολο της αγροτικής γης.

Οι μόνοι διανειολήπτες που φαίνεται να διασφαλίζονται είναι τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που χρωστάνε στην ΑΤΕ περίπου 230 εκ με ενέχυρο τις κρατικές επιχορηγήσεις ως το 2016 αλλά θα συμπεριληφθούν στο κακό κομμάτι, δηλαδή θα επιβαρύνουν τον ελληνικό δημόσιο και όχι τον κ. Σάλλα…..

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους συναδέλφουςτης ΑΤΕ

να συμματασχουν μαζικά στις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες του συλλόγου εργαζομένων ΑΤΕ με περιφρούρηση του αγώνα σε συντονισμό με τους ΑΓΡΟΤΕΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ και  ΠΟΛΙΤΕΣ της περιοχής τους.

Τους πολίτες σε συμπαράσταση του δίκαιου αγώνα τους που είναι και δικός τους

-για να αποτρέψουμε τη λαηλασία της Δημόσιας περιουσίας και την εκχώρηση τους στους κρατικοδίαιτους ιδιώτες, για μια ΑΤΕ υπό δημόσιο έλεγχο και λειτουργία προς όφελος των εργαζομένων, των αγροτών και της εθνικής παραγωγής

  ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ !

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.