Στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη 14/11 ο Αλέξης Τσίπρας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα θα βρεθεί αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος  του  ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας  μαζί με τους βουλευτές του κόμματος Δ. Στρατούλη, Βασίλη Κυριακάκη, Γιάννη Σταθά και Βαγγέλη Αποστόλου. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του κόμματος θα έχουν στις 12 το μεσημέρι συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων και τη Διοίκηση της εταιρείας  ενώ στις 13.30 ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στους εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Η επίσκεψη γίνεται σε μια κρίσιμη φάση κατά την οποία  η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ  μεθοδεύεται με ταχείς ρυθμούς και λίγο διάστημα μετά την συνάντηση κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το σωματείο των εργαζομένων και τη Διοίκηση της εταιρείας.

Οπως τονίστηκε με σχετική  ανακοίνωση μετά την πρόσφατη συνάντηση,  ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στην  προωθούμενη εκποίηση της ΛΑΡΚΟ την οποία χαρακτήρισε σαν «ένα μεγάλο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο, γιατί αποτελεί πηγή οικονομικής ζωής για τους έξι νομούς που δραστηριοποιείται και για χιλιάδες εργαζόμενους. Επίσης, γιατί είναι η μοναδική επιχείρηση στην Ευρώπη που διαχειρίζεται δικά της νικελιούχα κοιτάσματα, εκτιμώμενης αξίας 20 δις ευρώ, δηλαδή ένα μεγάλο τμήμα του ορυκτού πλούτου της χώρας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διαφωνεί με τις μειώσεις μισθών των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και με το ξεπούλημα της και θα αγωνιστεί για τη στήριξη και την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ, ώστε να αξιοποιηθεί ως επιχείρηση στρατηγικής σημασίας και ως ένας από τους βασικούς μοχλούς για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας».

Παράλληλα  σε 24ωρη απεργία και διεξαγωγή ημερίδας με θέμα: «Όχι στην διαίρεση της ΛΑΡΚΟ και τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την απαξίωση – κλείσιμο της εταιρίας» προχωρούν την ερχόμενη  Πέμπτη 22 Νοεμβρίου τα πέντε Σωματεία Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, μετά από ομόφωνη απόφαση των διοικητικών τους συμβουλίων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.