Στους 43,6 βαθμούς έφτασε χτες ο υδράργυρος στη Στυλίδα- Ισχυρός καύσωνας και σήμερα Πέμπτη

Συνθήκες καύσωνα επικράτησαν και την Τετάρτη 04/08 σε ολόκληρη τη χώρα . Υψηλές θερμοκρασίες και στη Φθιώτιδα με το θερμόμετρο να δείχνει μέγιστη 43,6 στη Στυλίδα.

Συνθήκες καύσωνα και σήμερα Πέμπτη με  τον υδράργυρο να προβλέπεται να σκαρφαλώνει στους 44 βαθμούς στη Λαμία. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας   την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αλλά  ξανά 40αρια  τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε την Τετάρτη τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 108 σταθμούς, τους 43 βαθμούς Κελσίου σε 14 σταθμούς, ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 45.4 βαθμοί Κελσίου στα Αρφαρά, Μεσσηνίας.

Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Πηγή: https://www.meteo.gr/

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα Πέμπτη

Συνεχίζεται και σήμερα γιαω9η ημέρα ο ισχυρός καύσωνας. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και αύριο, ενώ το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση
Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια από νωρίς το απόγευμα και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Στα κεντρικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει:
α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 42 βαθμούς,
β. στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 43 και κατά τόπους τους 44 με 45 βαθμούς και
γ. στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.
Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.