Στη Φθιώτιδα υποψήφιος ο Δημήτρης Κουτσούμπας – Περιοδεία στη Λαμία και συνάντηση με επαγγελματικούς φορείς

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές θα είναι υποψήφιος στις Περιφέρειες του Βόρειου Τομέα Αθηνών, της Α’ Θεσσαλονίκης και της Φθιώτιδας.

Η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, μετά από 30 χρόνια παρουσίας στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα και με τη δική της γνώμη, δεν θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές, στο πλαίσιο και της ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Περιοδεία και συνάντηση με επαγγελματικούς φορείς στη Λαμία

Τη Λαμία επισκέφτηκε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας συνοδευόμενος από τον Θανάση Τζίμα μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του τμήματος ΕΒΕ, τον Κώστα Μπασδέκη μέλος της ΚΕ, την Αντριάννα Μπαφούτσου Γραμματέα της ΤΕ Φθιώτιδας, τον Τάσο Χρονά περιφερειακό σύμβουλο και τον Γιώργος Δελιχά δημοτικό σύμβουλο Λαμίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων της περιοχής όπου συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στη συνέχεια περιόδευσε στην αγορά της πόλης και συνομίλησε με μικρεμπόρους οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν με την αναδουλειά, τα συσσωρευμένα χρέη, το τεράστιο λειτουργικό κόστος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θανάσης Κυρίτσης, πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας, ο Λευτέρης Μπράζας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας, ο Ηλίας Κεφαλάς πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, καθώς και μέλη των ΔΣ των παραπάνω επαγγελματικών συλλόγων, οι οποίοι στις παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Φθιώτιδας, που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των μελών τους.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων καλωσόρισαν τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ του πρόσφεραν ως δώρο τοπικά προϊόντα καθώς και την έκδοση «Ιστορία από Ζάχαρη”, που έχει επιμεληθεί Σύλλογος Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Λαμίας και περιλαμβάνει την ιστορία της ζαχαροπλαστικής στην περιοχή. Από την πλευρά το κλιμάκιο του Κόμματος τους πρόσφερε το ημερολόγιο που έχει εκδώσει η ΕΠ Αν. Στερεάς Εύβοιας αφιερωμένο στους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Ανοίγοντας τη σύσκεψη με τους επαγγελματικούς φορείς ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Δεν είμαστε απ΄αυτούς που μιλάμε υποκριτικά για τη μεσαία τάξη, γιατί όσο πλησιάζουμε στις εκλογές ακούμε όλους να μιλάνε γι’ αυτήν και να τη διεκδικούν ως εκλογική πελατεία, μεσαία τάξη βέβαια δεν εννοούν τον αυτοαπασχολούμενο, τον μικρό επιχειρηματία που δουλεύει μόνος του ή με την οικογένειά του για να βγάλει ένα στοιχειώδες εισόδημα να ζήσει την οικογένειά του ή αυτόν που έχει λίγο προσωπικό, εννοούν από μεσαίες προς ανώτερες και κυρίως εννοούν τα μεγαθήρια, οι χρηματοδοτήσεις, το ζεστό κρατικό χρήμα απ’ όπου κι αν προέρχεται είτε το ΕΣΠΑ, είτε το ταμείο ανάκαμψης πάει κυρίως σε μεγάλες, μονοπωλιακές επιχειρήσεις και όχι στη μικρή επιχείρηση που βιώνει μια τραγική κατάσταση τα τελευταία χρόνια με όλα τα προβλήματα που γίνονται και χειρότερα με την εκτίναξη του κόστους ενέργειας, την ακρίβεια των πρώτων υλών, τα συσσωρευμένα χρέη σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία.

Και την ίδια ώρα πέφτει και ο τζίρος γιατί ο εργάτης, ο αγρότης, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες δεν έχουν εισόδημα, διαρκώς συρρικνώνεται αυτό, οι μισθοί είναι χαμηλοί, υπάρχει ανεργία, φτώχεια, ανατιμήσεις, ακρίβεια και η ζωή τους όλο και δυσκολεύει.

Εσείς τα ζείτε, εμείς τα ξέρουμε τα προβλήματα, σε όλη την Ελλάδα είναι ίδια, αλλά η Λαμία είναι ένα μεγάλο αστικό κέντρο που ουσιαστικά ζει απ’ τη μικρή επιχείρηση είναι αυτή που ωθεί την οικονομική ζωή της πόλης.

Εχουμε κάνει προτάσεις, τις ξέρετε, μάλιστα πήραμε πρωτοβουλίες τελευταία επειδή δεν κατατίθονταν οι προτάσεις νόμου του ΚΚΕ, κάναμε τροπολογίες σε νομοσχέδια, όπως για την κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, στην ενέργεια, στο ρεύμα, για την 13η και 14η σύνταξη που πρέπει να αποδοθεί, για την απαλλαγή από εισφορές που είναι τεράστιες και δεν μπορεί να τις σηκώσει ο μικρός επιχειρηματίας, είτε μείωση αλλά ιδιαίτερα για τη χρονιά αυτή να υπάρξει απαλλαγή.

Δυστυχώς τα άλλα κόμματα, εκτός απ’ την ΝΔ που δεν δέχτηκε καν να μπουν οι προτάσεις μας αυτές σε συζήτηση, ούτε τα άλλα κόμματα στήριξαν τις τροπολογίες αυτές ενώ εμείς θεωρούμε ότι είναι ρεαλιστικές και εφικτές και θα μπορούσαν να ανακουφίσουν στοιχειωδώς τη μικρή επιχειρηματικότητα.

Η πρόταση του ΚΚΕ εξασφαλίζει στους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους αν κληθούμε να κυβερνήσουμε κάποια στιγμή με το λαό βεβαίως στην εξουσία να συμμετέχει, να ελέγχει εξασφαλίζει να έχει σταθερή εργασία ο μικρός επαγγελματίας, αξιοπρεπές εισόδημα, ταυτόχρονα δωρεάν υγεία, περίθαλψη, πρόνοια, παιδεία όπως και ο υπόλοιπος λαός. Αυτό χρειάζεται άλλο σχέδιο, άλλη εξουσία, συνολικά άλλη αντίληψη για το πως πρέπει να προχωρήσει η ανάπτυξη, αν θεός μας είναι το καπιταλιστικό κέρδος, για τους μεγάλους, δεν μπορούμε να πάμε μπροστά.

Αυτό είναι το ζήτημα που πρέπει να αλλάξει κι απ’ αυτή τη σκοπιά μας έχετε ακούσει να λέμε ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση στην οποία για παράδειγμα λένε κάποιοι να συμμετείχε το ΚΚΕ ή να έδινε ανοχή όχι μόνο θα ήταν καρικατούρα, μούφα, υποκρισία, εσείς θα μας κυνηγούσατε απ’ την άλλη μέρα γιατί αυτά τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα δυστυχώς προτείνουν στην ουσία να δώσουμε τα κόκκινα δάνεια στα funds, αυτό το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και πιο αυστηρή την ποινή όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς και η ΝΔ το αποτελείωσε, πέρασε και τον πτωχευτικό νόμο για να γίνονται πιο γρήγορα οι διαδικασίες που αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

΄Άρα πρέπει να σκεφτούμε ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού όχι μόνο στις βουλευτικές αλλά και στις δημοτικές – περιφερειακές, σε συλλόγους, σωματεία, είναι μεγάλη εγγύηση για να επιβάλλουμε άμεσες λύσεις ανακούφισης αλλά κυρίως να ανοίξουμε το δρόμο για να επιλυθούν οριστικά αυτά τα ζητήματα και να μην βρισκόμαστε με οποιαδήποτε κυβέρνηση σε μια απ’ τα ίδια».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.