Στη Φθιώτιδα η αγωνιστική πεζοπορεία πολιτών από το Βόλο στη Βουλή. Φωτορεπορτάζ & βίντεο από Στυλίδα

Η μαραθώνια αγωνιστική  πεζοπορία   από το Βόλο για τη Βουλή που ξεκίνησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου,  δεκάδες μέλη της Κίνησης Ελπίδας Πολιτών, συνεχίζεται… Στόχος είναι να σταλεί καθ’ όλη τη διαδρομή το μήνυμα της αντίδρασης των εργαζομένων στα εξοντωτικά μέτρα που λαμβάνονται εις βάρος τους και τα οποία οδηγούν σε αφανισμό χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην απόγνωση τους εργαζόμενους.  Παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος, όπως δήλωσε  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας, κ. Κ. Κόγιας, δεν πτοούνται και είναι αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι τον τελικό προορισμό τους που είναι η Βουλή, το βράδυ της επόμενης Τρίτης 23 Οκτωβρίου.

Σήμερα το πρωί  οι συμμετέχοντες στην πορεία από την Πελασγία έφτασαν το μεσημέρι στον Καραβόμυλο. Από εκεί  ξεκίνησαν  ξανά στις 4μμ με προορισμό  τη Στυλίδα όπου    θα διανυκτερεύσουν   σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο δήμαρχος της πόλης, Απόστολος Γκλέτσος. Μαζί τους πορεύτηκαν για λίγα χιλιόμετρα και κάτοικοι της πόλης για συμπαράσταση στον αγώνα τους. Στην κεντρική πλατεία τους υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Στυλίδας και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου. Εκ μερους των συμμετασχόντων στην πορεία μίλησαν  ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Βόλου κ. Κόγιας και ένας άνεργος πολίτης εξηγώντας το σκοπό του δύσκολου εγχειρήματος τους. ( βλέπε βίντεο).

Αύριο το πρωί ξεκινούν από τη Στυλίδα στις 8.00 π.μ. με επόμενη στάση την Αλαμάνα όπου θα  φτάσουν γύρω στις 11:15-11:30 π.μ..

Στις 3.00 μ.μ. η πορεία θα ξεκινήσει από Αλαμάνα με προορισμό τις Θερμοπύλες όπου και θα διανυκτερεύσει. Η ώρα άφιξης της Κίνησης Ελπίδας Πολιτών είναι περίπου 7:00-7:30 μ.μ.

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 η Μεγάλη Πορεία θα ξεκινήσει από τις Θερμοπύλες στις 8:00 π.μ. με προορισμό τον Μώλο.

Καλούν όλους  τους πολίτες της Φθιώτιδας να στηρίξουν την προσπαθειά τους και να περπατήσουν μαζί τους έστω και για 1 χλμ. Συμβολικά.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΒΟΛΟΣ – ΑΘΗΝΑ , ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ

Ξεκινάμε τη μεγάλη πορεία το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από το λιμάνι του Βόλου στις 8:00 για την Αθήνα με τα πόδια. Έλα και εσύ φίλε να ενώσουμε τη φωνή μας για επιβίωση.
Όχι στον εφιάλτη της φτώχειας των πολιτών.
Δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε δικαίωμα στην εργασία.
Όχι άλλα αντιλαϊκά μετρά. Φτάνει, ως εδώ!

Περισσότερα Βίντεο Εδώ & Εδώ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.