Στη Λαμία σήμερα η πεζοπορία διαμαρτυρίας των απολυμένων σχολικών φυλάκων από τη Βόρεια Ελλάδα (φωτο + video).

Στη Λαμία βρέθηκαν  σήμερα Παρασκευή 11/10 οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι  ξεκίνησαν πεζοπορία διαμαρτυρίας 504 χιλ. για να υπερασπισθούν το δικαίωμα τους για εργασία. Η πεζοπορία των σχολικών φυλάκων  ξεκίνησε στις 28 Σεπτέμβρη από τη Θεσσαλονίκη  και  υπολογίζουν να φτάσουν στην Αθήνα  στις 28 Οκτώβρη οπότε και θα πραγματοποιηθεί μαζική διαμαρτυρία για την ανάλγητη  απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους σχολικούς φύλακες και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους.

Τους σχολικούς φύλακες που  συμμετέχουν στην ηρωική αυτή προσπάθεια  συνάντησαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους στο κοινό αγώνα οι συνάδελφοι τους από τη Φθιώτιδα. Χτες το βράδυ διανυκτέρευσαν στη Στυλίδα  ενώ σήμερα γύρω στις 5.00 μμ βρέθηκαν στο «Χαλκιοπούλειο» στάδιο Λαμίας και καλεσαν   τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες της Λαμίας σε συμπαράσταση. Αύριο θα συνεχίσουν την πεζοπορία προς Αθήνα  με  στάσεις στις Θερμοπύλες και στα Καμένα Βούρλα.

Οι απολύσεις μας αφορούν όλους. Η μνημονιακή κυβέρνηση πιστή στις εντολές της τρόικας κλείνει, συγχωνεύει και καταργεί υπηρεσίες, απολύει  εργαζομένους, ετοιμάζει νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και  νέα φορολογική επίθεση στο λαϊκό εισόδημα.. Δεν έχει σημασία ποιος βρίσκεται κάθε φορά στο στόχαστρο. Το δικαίωμα σε σταθερή εργασία και αξιοπρεπή ζωή είναι βασικό δικαίωμα όλων των πολιτών.

Οπως οι ίδιοι  τονίζουν στην ανακοίνωση τους » δεν είμαστε κάποια συντεχνία που απλά έχασε τα κεκτημένα της ή τη βόλεψή της. Είμαστε κάποιοι από τους 1.500.000 άνεργους που ζητούν το αυτονόητο: ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω που με περίσσιο κυνισμό την παρέδωσαν στους τοκογλύφους  δανειστές της χώρας μας… Εμείς οι σχολικοί Φύλακες θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των ανέργων και απελπισμένων συμπολιτών μας. Θέλουμε να γίνετε συνοδοιπόροι μας… Να γίνουμε ποτάμι, χείμαρος που θα πνίξει τη μνημονιακή λαίλαπα»

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Οι απολυμένοι φύλακες που ξεκίνησαν ένα ηρωικό και δύσκολο αγώνα χρειάζονται τη συμπαράσταση όλων μας!

sxolikoi fulakes sxolikoi fulakes2

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.