Στη κυκλοφορία ξανά η γέφυρα Βασιλικού – Εκτάκτως δωρεάν δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ερέτρια – Ωρωπός

΄Οπως ανακοινωνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  την Τρίτη και ώρα 6.30 π.μ. θα δοθεί σε κυκλοφορία η γέφυρα Βασιλικού, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες επανεπίχωσης για την προστασία της.

 Να σημειωθεί ότι στο Βασιλικό η γέφυρα που βρίσκεται πάνω από τον Λήλαντα ποταμό με τις καταστροφικές πλημμυρες είχε   υποστεί μερική κατάρρευση, όπως και το οδόστρωμα σε άλλα σημεία, ενώ έχουν πέσει κολώνες φωτισμού και πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ  και η κυκλοφορία είχε διακοπεί.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τις αυτοψίες που διενήργησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Εύβοιας, ο φορέας της γέφυρας κρίθηκε στατικά επαρκής. Διευκρινίζεται ότι σε μήκος περίπου 50 μέτρων θα είναι ανοιχτό μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και η διέλευση θα γίνεται εκ περιτροπής. Το ταχύτερο δυνατό θα δοθεί σε κυκλοφορία και το δεύτερο ρεύμα.

Παράλληλα, για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ναυλώνει εκτάκτως για την Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020, πλοίο τύπου ferry boat, που θα εκτελεί δωρεάν δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ερέτρια – Ωρωπός.

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 8:40 π.μ. και θα εκτελούνται ανά μία ώρα έως τις 3:40 μ.μ. Το ναυλωμένο πλοίο είναι το «Πρωτοπόρος Χ» της εταιρείας «Ευβοϊκός Χ Ν.Ε.». Διευκρινίζεται ότι, ο δωρεάν ναύλος αφορά μόνο τα δρομολόγια του συγκεκριμένου πλοίου.

Πληροφορίες θα παρέχονται από την εταιρεία στο τηλέφωνο: 2229061322

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.