ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Οι τρομακτικές ενδοπεριφερειακές ανισότητες και η ένοχη στάση της πολιτείας, απέναντι σε ανθρώπους πραγματικά εγκαταλελειμμένους, αναδείχθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου στο όμορφο και γραφικό Καρπενήσι.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τα ειδικά ζητήματα που απασχολούν την ΠΕ Ευρυτανίας παρουσία πολιτών και τοπικών φορέων.

Η παράταξή μας “Στερεά Υπεροχής”, ανάδειξε τα κρίσιμα ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, όπως είναι ο οικονομικός μαρασμός, η δημογραφική συρρίκνωση και η γήρανση του πληθυσμού.

Απέδωσε τις αναλογούσες ευθύνες στην περιφερειακή αρχή, για την ελλιπή χρηματοδότηση των έργων στην περιφέρεια Στερεάς, με αποτέλεσμα τα περισσότερα εξ αυτών να είναι στάσιμα, όπως επί παραδείγματι ο δρόμος των Αγράφων, η γέφυρα Τεμπλας καθώς και το μουσείο Κορυσχάδων.

Εξέφρασε ισχυρές επιφυλάξεις, για την εξαγγελία του Υπουργείο Υποδομών σχετικά με το δρόμο Λαμία-Καρπενήσι, όπου πουθενά δεν αναφέρεται η εξασφάλιση πίστωσης καθώς και η πηγή χρηματοδότησης του.

Καταθέσαμε μία σειρά από προτάσεις, για την ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας στο νόμο και για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσαν μία σειρά από διοικητικές πράξεις καθώς και κάποιες προγραμματικές συμβάσεις με φορείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας.

Υπερψηφίσαμε αυτές τις συνέργειες με την επισήμανση ότι σε μία προεκλογική περίοδο η Περιφερειακή αρχή προχωρά σε εξαγγελίες χωρίς χρήματα και χωρίς προηγουμένως να έχει εκπληρώσει παρελθούσες υποχρεώσεις της.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.