Στήνονται κάλπες για εκλογή Προέδρου το πρωί της Τετάρτης στο ΤΕΙ Στερεάς

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου το πρωί στήνονται οι κάλπες στο ΤΕΙ Στερεάς στην Λαμία για την εκλογή νέου προέδρου του Ιδρύματος. Υποψήφιοι είναι ο νυν πρόεδρος του ΤΕΙ Ντίνος Αναστασίου και ο καθηγητής Κων/νος  Παπαδόπουλος.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας..

Την ίδια ημέρα, στις 11:30 το πρωί, πριν ξεκινήσουν οι εκλογές, θα γίνει η υποχρεωτική Συνέντευξη των δύο υποψηφίων από την Κοινότητα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Το υπουργείο Παιδείας μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν   έκρινε ότι  είναι νόμιμη η προσκόμιση νομικής γνωμοδότησης από ιδιώτες  δικηγόρους , γεγονός που έδωσε μια εξασφάλιση νομιμότητας ώστε το Συμβούλιο Διοίκησης του ΤΕΙ να προχωρήσει η  εκλογική διαδικασία.

 Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη ο υπουργός Παιδείας , δεν θα κάνει χρήση της τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή, να διορίσει πρόεδρο και το ΤΕΙ θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά και να αντιμετωπίζει τα συσσωρευμένα προβλήματα.

 Βέβαια το κλίμα έντασης εξακολουθεί να υφίσταται  στο ΤΕΙ Στερεάς μετά τα όσα διαδραματίστηκαν με τις παραιτήσεις,  τις ανακλήσεις και τις αμφιλεγόμενες διαδικασίες  με τις πιθανές μελλοντικές προσφυγές ενώ μεγάλη αναμένεται να είναι η αποχή από την αυριανή ψηφοφορία.

Ήδη έγιναν την περασμένη εβδομάδα  επαφές της σημερινής διοίκησης του ιδρύματος με εκπρόσωπο  της εταιρίας που είχε ως τις 5 Σεπτεμβρίου την ευθύνη  λειτουργίας της λέσχης προκειμένου να βρεθεί  προσωρινή λύση στην σίτιση των σπουδαστών μέχρι την υπογραφή νέας σύμβασης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.