Στέφανος Βαγγελός: Εμείς στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πολιτών για τη ΛΑΜΙΑ , είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ»

Δεν ζητώ την ψήφο σας στο πρόσωπό μου.. “Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ”

Ο άνθρωπος επέλεξε να ζει σε μικρές ή μεγάλες ομάδες, ώστε η κοινωνία να του παρέχει περισσότερη ασφάλεια, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και κάλυψη των βασικών αναγκών συμβάλλοντας και ο ίδιος στη βελτίωση της ζωής των άλλων.

Ως “πολιτικά όντα” αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα συμμετοχής στα κοινωνικά ζητήματα, που επηρεάζουν όχι μόνο την καθημερινή ζωή μας αλλά καθορίζουν και την ποιότητα ζωής των επόμενων γενεών.

Για κάποιες /οιους από μας η ενασχόληση με τα καθημερινά ζητήματα της κοινωνίας, η συμμετοχή “στα κοινά” και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αποτελεί κοινωνικό χρέος. Πηγάζει από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και μας δίνει ώθηση να λειτουργούμε ως ενεργοί πολίτες, να προτείνουμε και να διεκδικούμε λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι τα προβλήματα της κοινωνίας δεν λύνονται από ένα μέλος της (το άτομο δεν αρκεί) αλλά από οργανωμένες ομάδες ανθρώπων. Ενώνουμε, λοιπόν, τις δυνάμεις μας, επεξεργαζόμαστε ιδέες, διαμορφώνουμε προτάσεις και θέσεις μέσα από τακτικές συνελεύσεις, ενημερώνουμε, παρεμβαίνουμε , πιέζουμε τους αρμόδιους, έχουμε παρουσία και συνέχεια στο “κοινωνικό γίγνεσθαι” , αναλαμβάνουμε θέσεις ευθύνης , μπαίνουμε μπροστά και αγωνιζόμαστε για τα δίκαια των πολιτών.

Εμείς στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ έχουμε μια βασική ειδοποιό διαφορά. Οραματιζόμαστε ! Δεν αποδεχόμαστε έναν δήμο των τοπικών αρχόντων, των “προσωπικοτήτων” της υψηλής κοινωνίας, των όσων στοιχίζονται πίσω από τον έναν ευκαιριακά για να μοιράσουν “την πίτα”.

– Οραματιζόμαστε έναν δήμο συμμετοχικό , στον οποίο οι αποφάσεις για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της πόλης , των δημοτικών ενοτήτων και των χωριών θα παίρνονται από τους πολλούς, από τους ίδιους τους δημότες μέσα από συνοικιακά συμβούλια και κατά τόπους λαϊκές συνελεύσεις.

-Εμείς δεν θέλουμε τους πολίτες να τρέχουν πίσω από τους αντιδημάρχους να παρακαλούν και να υποχρεώνονται. Θέλουμε οι αντιδήμαρχοι, μέσα σε ένα πλαίσιο πλήρους διαφάνειας και αξιοκρατίας, να υλοποιούν τις αποφάσεις των δημοτών.

-Οραματιζόμαστε έναν δήμο που θα παράγει πολιτισμό, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης , θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικογένειας, των παιδιών και των σχολείων.

– Οραματιζόμαστε έναν δήμο που θα σκύβει και θα στηρίζει, με κοινωνικές δομές και συγκεκριμένα μέτρα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δεν θα τις χρησιμοποεί ως εκλογική πελατεία. Έναν δήμο που έμπρακτα θα καλλιεργεί την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αλληλεγγύη και τα ιδανικά του ανθρωπισμού.

-Οραματιζόμαστε έναν δήμο που θα προστατεύει και θα αξιοποιεί την περιουσία του, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του και τους ιστορικούς τόπους του προς όφελος των πολιτών και όχι να σιωπά, όταν παραχωρούνται στους μεγαλοεπενδυτές για κερδοσκοπία.

-Οραματιζόμαστε έναν δήμο ο οποίος θα ενεργοποιήσει και τους υπόλοιπους δήμους της ευρύτερης περιοχής για να διεκδικήσουμε τις υπηρεσίες υγείας, δημόσιας διοίκησης και το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ελλάδας που αφέθηκαν να χαθούν. Έναν δήμο που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κεντρική Ελλάδα.

Μια τέτοια ομάδα ενεργών ανθρώπων είναι Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ με διαρκή συνεισφορά εδώ και δεκαπέντε χρόνια -μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο – στα θέματα του δήμου αλλά και σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Ως ενεργός πολίτης βάζω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι και σε αυτή την προσπάθεια της κίνησης ενόψει των δημοτικών εκλογών. Συμμετέχω κουβαλώντας μαζί μου την εμπειρία από τη δράση σε συλλογικότητες, τη γνώση, το ομαδικό πνεύμα, την αστείρευτη διάθεση προσφοράς και την υπευθυνότητα με την οποία λειτούργησα, όταν βρέθηκα ως αιρετός στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας της ΑΔΕΔΥ και πάνω από όλα τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύομαι στη ζωή μου.

Η υποψηφιότητά μου στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, με υποψήφιο δήμαρχο έναν άνθρωπο που έχει αποδείξει ότι αγωνίζεται για το κοινωνικό σύνολο και απαρνιέται αξιώματα και “καρέκλες” για να μείνει σταθερός στις αρχές του, τον γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας Βασίλη Κυριακάκη, ελπίζω να συμβάλλει θετικά στον κοινό μας στόχο : Να έρθουν οι πολίτες του Δήμου Λαμιέων για πρώτη φορά στο προσκήνιο.

Για ένα τέτοιο σημαντικό εγχείρημα δεν ζητώ την ψήφο σας στο πρόσωπό μου.

Ζητάμε τη στήριξη στη συλλογική προσπάθεια! Να ανταμώσουμε και να συμπορευτούμε!

“ Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ ” *

Η πραγματική αλλαγή στον Δήμο Λαμιέων είναι και δική σου υπόθεση.

Στέφανος Βαγγελός – Δάσκαλος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.