Στέλιος Παππάς από Λαμία: Στη μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και το νέο θα είμαστε όρθιοι μέχρι την τελική νίκη

Με κεντρικό ομιλητή το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Παππά πραγματοποιήθηκε στην γεμάτη με κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου το απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο συντονιστής της ΝΕ Βαγγέλης Σακελλάρης. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία δήλωσε ο κ. Σακελλάρης και κάλεσε όλους και όλες να δώσουν με αυταπάρνηση τη ν εκλογική μάχη μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι αυτά της ήρεμης σιγουριάς. Την Κυριακή η Ελλάδα βγαίνει στην επιφάνεια , τη Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα, ξεμπερδεύουμε με το χθες, πρόσθεσε.
Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό στην συγκέντρωση.
Ο Στέλιος Παπάς ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος που στην κρίσιμη αυτή εκλογική μάχη βρέθηκε στον τόπο καταγωγής του τη Λαμία ανάμεσα σε παλιούς συντρόφους και φίλους. Η μνήμη τον έφερε 41 χρόνια πίσω όταν μετά την εξορία στις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης το 1974 ήταν και ο ίδιος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της «Ενωμένης Αριστεράς» στη Φθιώτιδα μαζί με συντρόφους και αγωνιστές της Αριστεράς όπως η Βασω Θανασέκου . «Μπορούμε να συνεχίσουμε τον αγώνα που έχουν αναλάβει γενιές και γενιές πριν από εμάς» τόνισε ο Στέλιος Παπάς.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οι υποψήφιοι που θα εκλεγούν. Είμαστε όλοι εμείς» υπογράμμισε ο κ. Πππάς. Πρέπει συνειδητοποιήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως συλλογικός διανοούμενος μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ηγεμονία πολιτική και ιδεολογική σ αυτό τον τόπο και ότι ο καθένας από εμάς είναι φορέας αυτής της επιδιωκόμενης ηγεμονίας. Εμείς πρέπει να κάνουμε το λαό να λέει ότι «εμπιστεύομαι το ΣΥΡΙΖΑ» και αυτό είναι δουλειά αυτού του συλλογικού υποκειμένου πρόσθεσε.
Στη συνέχεια ο κ. Παππάς αναφέρθηκε σε τρεις σημαντικές τομές στην πορεία της χώρας. μπορούν να συνδέσουν και να συνθέσουμε το νήμα της πολιτικής που αλλαγής που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ για την χώρα. . Την τομή της 25ης Γεναρη με την εκλογική νίκη της Αριστεράς, στην τομή με το δημοψήφισμα με το ΟΧΙ του λαού και στην τρίτη τομή που θα είναι οι προσεχείς εκλογές με τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 20 Σεπτέμβρη . «Αυτή τη νίκη την περιμένουμε για να βρουν δικαίωση οι αγώνες γενεών και γενεών πολλών δεκαετιών πίσω. Αυτό πρέπει να το ακούσουν αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να ακυρώσουν αυτό το εγχείρημα και ιδιαίτερα αυτοί που είναι από τα σπλάχνα μας. Έχουμε δικαίωμα να ματώσουμε αλλά έχουμε υποχρέωση να σταθούμε όρθιοι» πρόσθεσε.
Ο κ. Παππάς στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σκληρή διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και στο πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα που τον χαρακτήρισε ηγέτη με πανευρωπαϊκή εμβέλεια. «Βρεθήκαμε ανάμεσα σε συμπληγάδες» είπε χαρακτηριστικά: «Ποιος μπορεί να  αμφιβάλλει πως δεν διαπραγματευτήκαμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λαβωμένος από τη διαπραγμάτευση γιατί δεχτήκαμε τελεσίγραφα. Αλλά προξενήσαμε ρήγματα στην ακραία νεοφιλελεύθερη στρατηγική Σόιμπλε για την Ευρώπη, στρατηγική συνολικής εσωτερικής υποτίμησης μισθών και αξιών και κατάργησης των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και αποκτήσαμε συμμάχους».
«Δεν μπορεί η Γερμανία να κερδίζει από τα δικά μας ελλείμματα. Η στρατηγική Σόιμπλε με την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων διαλύει την Ευρώπη. Δεν έχουν το δικαίωμα να καταντήσουν τον Γερμανικό λαό ξανά υπόλογο της ιστορίας για τις Τράπεζες», δήλωσε.
Η «πρόκληση» που έχουμε μπροστά μας είναι να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε με βάση τη συμφωνία που υπογράψαμε ώστε να μετριάσουμε τις αρνητικές της επιπτώσεις και να βγούμε γρήγορα από τον εξοντωτικό λαβύρινθο που μας έχουν βάλει οι πιστωτές και όσοι στο εσωτερικό στηρίζουν τα σχέδια του Σόιμπλε, συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στους συντρόφους που αισθάνονται απογοητευμένοι ο κ. Παππάς  υπογράμμισε πως κανένας δεν είπε «ότι ο δρόμος θα είναι ανθόσπαρτος» . «Κάνουν λάθος όσοι σε αυτή την κρίσιμη μάχη νομίζουν ότι μπορούν να κάθονται στην εξέδρα ή να δηλώνουν παρών. Μοιάζουν θεατές και όχι μαχητές» είπε ο Στέλιος Παππάς.
«Μεγαλύτερο λάθος , συνέχισε έχουν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να οδηγήσουν την χώρα έξω από την ευρωζώνη πέφτοντας στην παγίδα του Σόιμπλε που θέλει να μας οδηγήσει στην ασύντακτη χρεοκοπία, χωρίς συμμάχους και χωρίς να παίρνουν υπόψη τους τις γεωπολιτικές ισορροπίες που ορίζουν δυνάμεις ισχυρότερες από εμάς. «Οι ηγέτες πρέπει να έχουν ιστορική μνήμη», πρόσθεσε. «Όσες φορές η Ελλάδα παραβίασε τις ισορροπίες αυτές οδήγησε το λαό σε περιπέτειες. Η Ευρώπη είναι ο ελάχιστος γεωπολιτικός χώρος μέσα στον οποίο πρέπει να δράσουμε για να κρατήσουμε το λαό όρθιο. Γι αυτό και τα βήματα μας είναι σταθερά , ξέρουμε μέχρι που πρέπει να πάμε. Αυτός ο λαός έχει ανάγκη να ξέρει ότι υπάρχει μια πολιτική δύναμη που σκέφτεται για αυτόν που θέλει να σταθεί όρθιος. Στους 7 μήνες διακυβέρνησης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρά την κατάσταση πολιορκίας έδωσε δείγματα γραφής σε αυτή την κατεύθυνση όπως με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, το άνοιγμα της ΕΡΤ, τη μάχη κατά της διαφθοράς» συμπλήρωσε .
Τελειώνοντας αναφέρθηκε στην ανάγκη να εμπεδώσουμε «τη μεγάλη σύγκρουση που θα γίνει ανάμεσα στο νέο και το παλιό». «Το παλιό το είδαμε κατ αρχήν στο δημοψήφισμα» ανέφερε ο κ. Παππάς , «είναι το παλιό πολιτικό σύστημα με τα μίντια που συσπειρώθηκαν για να μην ενισχυθεί η παρουσία ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητη πολιτική δύναμη αλλαγής στη χώρα μας και κυρίως ως σηματοδότης μεγάλων αλλαγών στην Ευρώπη. Και απέναντι σε αυτό το παλιό είμαστε εμείς που λέγαμε ότι σε αυτή την πορεία πρέπει να κάνουμε αυτή την τομή . Είναι κάποιοι που θέλουν να αντισταθούν και κάποιοι που λένε ναι σε όλα. Κάποιοι που λένε πως η εσωτερική υποτίμηση και οι πολιτικές της λιτότητας είναι μονόδρομος και κάποιοι που θέλουν αναδιανεμητικές πολιτικές . Το παλιό είναι όσοι υποστήριζαν εκείνο το τελεσίγραφο , δεν μπορεί να το ξεχάσει αυτό ο λαός, και το καινούργιο είναι αυτοί που αντιστάθηκαν.
Αναφερόμενος στις διάφορες προτάσεις συγκυβέρνησης από το παλιό πολιτικό σύστημα ο κ. Παππάς ήταν κατηγορηματικός: «Κάποιοι μηχανεύονται τεχνικές για να ξαναμπούν στο παιχνίδι της εξουσίας. Να είναι απολύτως σαφές . Όσοι θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίσουν να αντιστοιχούνται με αυτό που εμείς έχουμε ορίσει ως παλιό πρέπει να ξέρουν ότι δεν μπορούμε να έχουν καμιά δυνατότητα συνεργασία μαζί τους. Νέτα σκέτα. Και αν ο λαός τους πει να πάρουν την εξουσία ας την πάρουν και ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Κι αυτοί που έριξαν την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Να ξέρουν  όμως πολύ καλά. Σ’ αυτό τον δρόμο της τιμής με το λαό, της υπερηφάνειας του λαού θα δώσουμε μάχες, θα ξαναλασπώσουμε ενδεχομένως , θα ξαναματώσουμε ενδεχομένως αλλά θα είμαστε όρθιοι μέχρι την τελική νίκη.

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα
ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΒΕΤΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΙΧΕΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΕΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΩΡΙΚΗ ΜΥΡΤΩ

Η ομιλία του Στέλιου Παππά στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας

DSC_0185καραναστασηςDSC_0194DSC_0196DSC_0202DSC_0208DSC_0211DSC_0198
DSC_0182 DSC_0200 παππας1 παππας2

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.