Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας: Με επιτυχία το «2ο Φεστιβάλ Σκακιού»

Ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας συνδιοργάνωσαν με επιτυχία το «2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ», την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας στην Λαμία.

Ο σκοπός του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» που ήταν η ψυχαγωγία, χωρίς το άγχος του ανταγωνιστικού αθλητισμού και η περιήγηση των μαθητών και των συνοδών τους στον σκακιστικό κόσμο, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παιχνίδι σκάκι, να μάθουν τις κινήσεις, τα «μυστικά» του, να παίξουν, να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο, να κάνουν κατασκευές, να ζωγραφίσουν, να παίξουν πινγκ-πονγκ και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, διεξήχθησαν αγώνες σκακιού για μαθητές, διεξήχθη πρωτάθλημα RAPID για μαθητές – αθλητές κάτω των 18 ετών και πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου συζήτηση με θέμα τον αθλητισμό.

Στο «2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ», που ήταν αφιερωμένο στα 50 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς του Σκακιστικού Ομίλου στους πολίτες της Λαμίας, συμμετείχαν περίπου 150 μαθητές και μαθήτριες.

Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση αφού διοργανώθηκε από ομάδα εθελοντών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης κ. Ν. Σταυρογιάννης, η Αντιδήμαρχος κ. Β. Αργύρη, ο δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Ε. Γκούμας, πλήθος εκπαιδευτικών, γονέων και φίλων του αθλήματος.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η τεράστια επιτυχία του «2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» οφείλεται όχι μόνο στην μεγάλη εθελοντική ομάδα των σκακιστών, εκπαιδευτικών και γονέων που για πρώτη φορά ένωσαν τις δυνάμεις τους αλλά και στην διαφορετικότητα των μέχρι πρόσφατα «σχολικών πρωταθλημάτων σκακιού» από τα σημερινά «Φεστιβάλ σκακιού». Τα πρώτα σε συνθήκες έντονου αλλά και άνισου ανταγωνισμού δημιουργούν πολλές φορές άγχος στους μαθητές, ενώ τα δεύτερα έχουν σκοπό την διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού με εργαλείο το σκάκι και όχι το σκάκι ως αυτοσκοπό. Γιατί, «το να κερδίσει κανείς τον αγώνα χάνοντας το παιδί είναι μια θυσία πέρα για πέρα ευτελής».

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν αλλά και σε όλους τους γονείς που οδηγούν τα παιδιά τους στα σκακιστικά μονοπάτια.

Γραμματεία Σ.Ο. Λαμίας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.