Σκακιστικός ‘Ομιλος Λαμίας: 50 χρόνια προσφοράς

Το Σάββατο 28/2/2015 στην αίθουσα των σκακιστικών ομίλων της Λαμίας πραγματοποιήθηκαν σκακιστικοί αγώνες   «φιλική συνάντηση» μεταξύ  4   ομάδων του νομού Φθιώτιδας.  Στους  αγώνες συμμετείχαν η ΑΣ. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ  «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ο  Σ.Ο.ΛΑΜΙΑΣ, η Σ.Ν.Ο.ΛΑΜΙΑΣ και η  Σ.Α. ΛΑΜΙΑΣ. Νικήτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΑΜΙΑΣ.

Την Κυριακή 1/3/2015 οι τρείς όμιλοι της Λαμίας γιόρτασαν  τα 50 χρόνια προσφοράς του ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ  ΛΑΜΙΑΣ στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.  Ακολούθησε η αφήγηση της ιστορίας του ομίλου από τον τ. πρόεδρο του ομίλου κ. Βασίλη  Φρόντζο καθώς και  μαρτυρίες ιστορικών μελών του, που ήταν παρόντες,  όπως των κ.κ. Κων/νου Κέππα, Γεωργίου Μπούτση, Γεωργίου Τσιτσάρα, Νικολάου Γεωργαντά, Αντώνη Κέππα καθώς και νεωτέρων αθλητών όπως των κ.κ. Ηλία Τσούμα, Παναγιώτη Στασινού και άλλων.   

Μέσα σε πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα η  πρόεδρος του Σ.Ο. Λαμίας  κ. Γιώτα Βαϊοπούλου υποδέχθηκε ολόκληρη την σκακιστική οικογένεια που αποτελείται από αθλητές κάθε ηλικίας  τους γονείς και τους συνοδούς τους. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Παναγιώτης Στασινός κατέθεσε προσωπικές μαρτυρίες σχετικά με την ιστορία του ομίλου και  τόνισε  τον πρωταγωνιστικό  ρόλο του Σ.Ο. Λαμίας στην δημιουργία της ΕΣΣΚΕ. Οι πρόεδροι του Σ.Ν.Ο. Λαμίας κ. Νικόλαος Σταυρομήτρος και ο πρόεδρος της Σ.Α. Λαμίας απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό και έκοψαν την βασιλόπιτα των ομίλων.   Όλοι οι παρευρισκόμενοι προσέφεραν στην γιορτή εδέσματα , αναψυκτικά, γλυκά και ακολούθησε γεύμα  και  ψυχαγωγία με σκάκι και πινγκ  πονγκ  (http://solamias.blogspot.gr  ).

Στην διάρκεια της γιορτής έγιναν οι γενικές συνελεύσεις των ομίλων της πόλης.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Σ.Ο. Λαμίας, που θα διαρκέσει όλο τον χρόνο με πλούσιες δράσεις μεταξύ των οποίων αποφασίσθηκε ο όμιλος να είναι ανοικτός στο κοινό της πόλης κάθε Τρίτη απόγευμα 5 μ.μ. έως 8.30 μ.μ. , σε μικρούς και μεγάλους για μια γνωριμία με το σκάκι και το πινγκ πονγκ.  Αποφασίσθηκε επίσης η ψηφιακή καταγραφή της ιστορίας του Σκακιστικού Ομίλου Λαμίας με τις καταθέσεις των ανθρώπων που αγωνίσθηκαν με τα χρώματα της ομάδας, που πρόσφεραν στον πολιτισμό της πόλης που οδήγησαν και οδηγούν τα παιδιά στα μονοπάτια της σκακιστικής γνώσης και της ευγενούς άμιλλας.

Γραμματεία

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.