ΣΗΜΕΡΑ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας

Απαγόρευση της συναυλίας αλληλεγγύης   στον  αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη στα Προπύλαια- Κάλεσμα  σε συγκέντρωση  σήμερα έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας όπου εκδικάζεται η έφεση του Γιάννη Μιχαηλίδη σε δεύτερο βαθμό- Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Εφετείο και στην πόλη της Λαμίας

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ημέρα της επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, απαγορεύτηκε η συναυλία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη που είχε προγραμματιστεί  να γίνει στα Προπύλαια την Κυριακή.

Προηγήθηκε η ισχυρή αστυνομική παρουσία στα Προπύλαια, με κλούβες και αύρα, με αποτέλεσμα η συναυλία να μεταφερθεί στην Πανεπιστημιούπολη. Ωστόσο και στην Πανεπιστημιούπολη υπήρξαν προβλήματα, με διακοπές ρεύματος, τα οποία πάντως δεν σταμάτησαν τη συναυλία. 

Η συναυλία αποφασίστηκε ενόψει της δικάσιμου της έφεσής του από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας  για το αίτημα του για αποφυλάκιση σήμερα Δευτέρα (25 Ιουλίου), όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο.

Κρίσιμη η κατάσταση της υγειας του Γιάννη Μιαηλίδη

Υπενθυμίζουμε ότι ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του και συνεχίζει να κρατείται υπό την αόριστη γνωμάτευση ότι μπορεί να τελέσει νέα αδικήματα αν αποφυλακιστεί…

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και 64 ημέρες ο Γ. Μιχαηλίδης πραγματοποιεί απεργία πείνας λόγω της απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισής του από το Δικαστικό Συμβούλιο, παρ’ ότι έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο από τον νόμο διάστημα (8,5 χρόνια) έκτισης μιας ιδιαίτερα βαριάς ποινής (20 ετών), με αποτέλεσμα η ζωή του να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

«Αυτή τη στιγμή, ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στα όρια του υπογλυκαιμικού σοκ και οι γιατροί αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να πέσει σε κώμα.»

Έκκληση από 500 νομικούς  για την υπό όρους αποφυλάκιση του  Γιάννη Μιχαηλίδη

Σχεδόν 500 δικηγόροι και νομικοί έχουν μέχρι στιγμής συνυπογράψει έκκληση για να γίνει δεκτό το αίτημα για υφ’ όρον απόλυση του αναρχικού κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος τη δικαιούται έχοντας ήδη εκτίσει το απαιτούμενο μέρος της ποινής όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.

Οι συνυπογράφουσες και συνυπογράφοντες το κείμενο εφιστούν την προσοχή στην ήδη κρίσιμη κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας και καλούν το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει αύριο 25 Ιουλίου να μην επιτρέψει την περαιτέρω ποινικοποίηση της ιδεολογίας του κρατουμένου και την, λόγω αυτής, συνέχιση της επιλεκτικής εφαρμογής του νόμου.

Συλλογή υπογραφών δικηγόρων και νομικών εδώ

Όλα αυτά με νωπό το όργιο αστυνομικής βίας στο κέντρο της Αθήνας, με τους αστυνομικούς να επιτίθενται, να τραυματίζουν και να σταματούν πορεία κατά των βιασμών.

Σχόλιο του ΜέΡΑ25

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης σχολιάζει με καυστικό τρόπο τις ενέργειες της αστυνομίας και τη «Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη» με ανάρτηση του στο twitter.

Μιχάλης Κριθαρίδης – Michalis Kritharidis@m_kritharidis25
Προχθές τα ΜΑΤ χτυπούσαν γυναίκες στα #Εξάρχεια που διαδήλωναν έναντι των βιασμών. Χθες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιδίδονταν σε νέα έκτροπα σε βάρος πολιτών στα Εξάρχεια. Σήμερα ΜΑΤ και Αύρες εμπόδισαν συναυλία αλληλεγγύης στα Προπύλαια για τον #Μιχαηλίδη. Η Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη.
 
Κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Λαμίας
 
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 295469989_1069880976968265_5260848821582800949_n-1024x768.jpg
Η αργοπορία του δικαστικού μηχανισμού να συνεδριάσει και να αποφασίσει μας δείχνουν ολοφάνερα τις προσπάθειες εξώθησης του Γ.Μ στα σωματικά και ψυχολογικά του όρια, ακόμα και της εξόντωσης του από τις ίδιες τις δικαστικές αρχές και από τους πολιτικούς τους προισταμένους, αφού την ημέρα του συμβουλίου, ο σύντροφος θα διανύει την 64η ημέρα απεργίας πείνας.
Καλούμε σε συγκέντρωση, την ημέρα του συμβουλίου, στο Εφετείο Λαμίας, στις 11:00.
ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ, ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΛΑΜΙΑΣ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.