Σε 17 απολύσεις προχώρησε η βιομηχανία Chipita στη Λαμία

Σύμφωνα με πληροφορίες σε 17 απολύσεις εργαζομένων  προχώρησε αιφνιδιαστικά το εργοστάσιο   chipita, η μεγαλύτερη βιομηχανία στην ΒΙΠΕ Λαμίας και μάλιστα μία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Με το τρόπο αυτό η εργοδοσία  στέλνει  μήνυμα  υπακοής  στους εργαζόμενους  που  δουλεύουν  κάτω από     δύσκολες  συνθήκες και ωράρια, χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση .

Η δικαιολογία της  Διοίκησης της chipita  για τις  απολύσεις είναι η μείωση της παραγωγής . Στην πραγματικότητα  η εργοδοσία, η οποία έχει απαγορεύσει με την απειλή της απόλυσης  τη συγκρότηση σωματείου, αξιοποίησε όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, που έχει ψηφιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση  για την απελευθέρωση των απολύσεων, προχωρώντας σε συνεχείς απολύσεις και   καλλιεργώντας το φόβο  και την ανασφάλεια  και   στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Στις σημερινές συνθήκες της ανεργίας και  φτωχοποίησης όλων και μεγαλύτερων τμημάτων της κοινωνίας είναι ανάγκη   με κάθε τρόπο το συνδικαλιστικό κίνημα και όλη η τοπική κοινωνία να  σταθεί στο πλευρό των απολυμένων  ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψη τους.

 Η  αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.