Σε απολογία καλείται ο Τζών Καμαρά για το μπλουζάκι με το σύνθημα:«Είμαστε από τη Δυτική Αφρική, δεν είμαστε ιός»

Σε απολογία κλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League ο ποδοσφαιριστής  της ΠΑΣ Λαμίας Τζών Καμαρά  για το μπλουζάκι που έδειξε κάτω από την φανέλα του που έγραφε «Ειμαστε από τη Δυτική Αφρική, δεν είμαστε ιός» κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Λάρισα. Πρόκειται για μια διεθνή καμπάνια ενάντια στον φόβο και τις προκαταλήψεις που υφίστανται οι Αφρικανοί εξ αιτίας του ιού

Ο Τζον Καμαρά που αντιμετωπίστηκε με φοβία  και τέθηκε σε άδεια μετά την επιστροφή του από την Σιέρα Λεόνε όπου είχε πάει για να συμμετάσχει σε αγώνες της Εθνικής ομάδας της χώρας του, θέλησε να περάσει ένα μήνυμα ενάντια στο φόβο και στις προκαταλήψεις με αφορμή τον ιό του  Εμπολα. Για τον λόγο αυτόν η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League τον κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 6/11 όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 6/11/2014 και ώρα 10:30 τον ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ 1964  KAMARA JOHN BANCOLE για παράβαση των άρθρων  1, 3 παρ. 2β,  10, 14 παρ. 1, 2, 3,  26 και 27 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ  και 14 παρ. 5 του ΚΑΠ (ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ 1964 – ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ  27-10-2014) Κοινοποίηση: ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ 1964».

 Στο άρθρο 10, το οποίο υποτίθεται ότι παραβίασε ο παίκτης  από τη Σιέρα Λεόνε,  αναφέρει ότι ένας ποδοσφαιριστής τιμωρείται αν το παράπτωμά του συνιστά δυσφήμιση του ποδοσφαίρου.

Ασφαλώς το συγκεκριμένο μήνυμα που έστειλε ο Καμαρά  μετά τον ντόρο που ξέσπασε εξαιτίας του ιού Έμπολα, δεν μπορεί να είναι δυσφήμιση και δεν στρέφεται ενάντια στο ποδόσφαιρο. Και εκπλήσσει δυσάρεστα η σπουδή των  μελών του Πειθαρχικού να  καλέσει σε απολογία τον ποδοσφαιριστή από τη Σιέρα Λεόνε που βίωσε την καχυποψία επειδή επισκέφτηκε τη χώρα του όταν μέσα στα γήπεδα και από διάφορους παράγοντες ακούγονται τα μύρια όσα απαράδεκτα συνθήματα  που τυγχάνουν της ανοχής τους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.