«Σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ» κάλεσε από τη Λαμία ο Γ.Γ. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας ( φωτο+video)

Σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στη Λαμία, στην  πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε,  μίλησε την Παρασκευή (31/5 )ο νέος ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.  Με συγκίνηση και ικανοποίηση, ανάμεσα σε παλιούς συντρόφους και φίλους,  ο Δημήτρης Κουτσούμπας   έστειλε αγωνιστικό χαιρετισμό   στο λαό της Φθιώτιδας , «τους απόγονους του Άρη Βελουχιώτη, του Τάκη Φίτσιου, τόσων και τόσων της ηρωικής γενιάς της Εθνικής Αντίστασης»όπως είπε  και  έστειλε το μήνυμα ότι «Το ΚΚΕ δηλώνει «παρών». Το ΚΚΕ είναι εδώ, στη Λαμία, στη Φθιώτιδα, σε όλη την Ελλάδα».

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ομόφωνα ψηφισμένη απόφαση του 19ου συνεδρίου που άνοιξε το δρόμο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για την εναλλακτική διέξοδο για το λαό και διατύπωσε την πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και το σοσιαλισμό. Μίλησε ακόμα για μια νέα αρχή και ένα κόμμα ισχυρό  που να αντέχει σε όλες τις συνθήκες .Αναφέρθηκε ακόμα στην πολιτική συγκυρία και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών να δημιουργήσουν τεχνητό κλίμα ευφορίας ενώ ανακοινώνουν  συνεχώς νέα αντιλαϊκά μέτρα.  Αναρωτήθηκε «ποιόν κοροϊδεύουν» και τόνισε: «Κάτω τα χέρια από το λαό. Είναι αδίστακτοι !  Τόνισε ότι το ΚΚΕ ειναι δίπλα στο λαό και εξέφρασε την αισιοδοξία του  ότι «η δύναμη της αλληλεγγύης και του αγώνα θα νικήσουν».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα  αντιρατσιστικά  νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή τα οποία όπως είπε «καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική ανάγκη αντιμετώπισης του ρατσισμού, του ναζισμού, των αιτιών που γεννούν αυτά τα iamatika 039φαινόμενα, του οργανωμένου φορέα αυτών των αντιδραστικών και εγκληματικών ιδεολογιών, που στην Ελλάδα είναι κυρίως η Χρυσή Αυγή. Άλλος είναι ο στόχος τους.  Να υπηρετήσουν εκλογικές και κομματικές σκοπιμότητες, ο καθένας από τη δική του μεριά». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις κινητοποιήσεις των αγροτών της Φθιώτιδας, τη δραματική  κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας , το σχεδιαζόμενο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και των ιαματικών στην περιοχή.

Αναφέρθηκε επίσης,   στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος του λαού της Συρίας, καταγγέλλοντας  τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που ψήφισε την  απόφαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που «ανοίγει επίσημα το δρόμο για εφοδιασμό με όπλα των λεγόμενων αντικαθεστωτικών της Συρίας».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση επισήμανε ότι «η αντιπαράθεση ανάμεσα στη μια εκδοχή με πυρήνα τη ΝΔ από τη μια μεριά και τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη,» είναι αντιπαράθεση «εντός των τειχών», ανέξοδη και ταυτόχρονα αδιέξοδη για το λαό, ανάμεσα στις διάφορες συνταγές διαχείρισης της κρίσης σε όφελος των επιχειρηματιών και της κερδοφορίας τους» και πρόσθεσε:  Το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στη φάση αυτή φαίνεται να υπηρετεί καλύτερα τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, με στόχο τη χειραγώγηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Είτε με τα «αριστερά – δεξιά», είτε με τα «μνημονιακά – αντιμνημονιακά», με τους «μερκελιστές» ή τους «αντιμερκελιστές», η ανασύνθεση του αστικού πολιτικού σκηνικού, που είναι σε εξέλιξη με δίπολο, αλλά και δορυφόρους τύπου Αλαβάνου, Λοβέρδου κ.ά., αποδεικνύει τις υπαρκτές δυσκολίες της αστικής τάξης όχι μόνο να διαχειριστεί την κρίση του συστήματός της, αλλά και να χειραγωγεί το λαό σε αυτές τις συνθήκες».

iamatika 048 Και πρόσθεσε: Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε συμφέρον σήμερα να μεγαλώσουν, να πολλαπλασιάσουν τις δυσκολίες της αστικής τάξης και των κομμάτων της. Αυτό δε γίνεται με τη λογική της ανάθεσης σε μια κυβέρνηση που από τα πάνω θα τα λύσει όλα. Η λύση, η διέξοδος για το λαό έρχεται κυρίως από τα κάτω, με οργάνωση της πάλης, με κοινωνική συμμαχία, τη λαϊκή συμμαχία. Μια συμμαχία που έχει περιεχόμενο και κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ικανή να συσπειρώσει τη λαϊκή πλειοψηφία, με στόχο την εργατική λαϊκή εξουσία. Η πρόταση του ΚΚΕ δίνει διέξοδο. Στηρίζεται στη δύναμη του λαού, στη δύναμη της πείρας, της ικανότητας, της θέλησης για μεγάλες αλλαγές κι όχι για απλά φτιασιδώματα που μακιγιάρουν απλώς και στην πρώτη μπόρα αρχίζει να ξεφτίζει το «σοβάτισμα».

 Τέλος,  κάλεσε τους νέους και τις νέες, το λαό της Λαμίας και της Φθιώτιδας  «σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ» και τόνισε:

Προχωράμε μπροστά. Με δύναμη και θέληση. Με εμπιστοσύνη στο δίκιο των ιδεών και των προτάσεών μας. Με πείρα και δυνατότητες. Με το κεφάλι ψηλά!

 Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή. Ακριβώς γιατί έχουμε τη ζωή πάρα πολύ αγαπήσει…

iamatika 047iamatika 018 iamatika 026iamatika 035iamatika 011

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.