ΣΕΠΕ Φθιώτιδας: Συνοδοιπόροι στον αγώνα των μαθητών μας για ένα καλύτερο αύριο !

    Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και στηρίζουμε την κινητοποίηση διαμαρτυρίας των μαθητών, τη Δευτέρα , 3.11.14, στις 12.00 , στην Πλ. Ελευθερίας, για τις κυβερνητικές αλλαγές στην παιδεία,  το « νέο Λύκειο»  και την  τράπεζα θεμάτων. 

   Οι νέοι υπερασπίζονται το δικαίωμα στην πολύπλευρη μόρφωσή τους . Η  τράπεζα θεμάτων , οδήγησε σε χιλιάδες μετεξεταστέους εκ των οποίων πολλοί έχασαν τη χρονιά τους.

    Σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης η κυβέρνηση εντατικοποιεί την εκπαίδευση με εξεταστικά τεχνάσματα και επιλέγει  να χτυπήσει  παιδιά   λαϊκών στρωμάτων με απάνθρωπο τρόπο, κλείνοντάς τους ακόμα και το δρόμο αποφοίτησής τους  από το Λύκειο.

Ποτέ η παιδεία δεν βελτιώθηκε με αποκλεισμούς !

Τα εκπαιδευτικά μοντέλα που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες (π.χ. Φιλανδία) και οδήγησαν σε οικονομική ανάπτυξη και κράτος πρόνοιας υψηλού επιπέδου, στηρίχτηκαν:

-Στην ελεύθερη πρόσβαση των μαθητών στις σπουδές

-Στην εμπιστοσύνη της πολιτείας στους εκπαιδευτικούς και

-Σε υψηλές δαπάνες για την παιδεία .

 

    Ο αγώνας που δίνει η νέα γενιά με πρωτοβουλίες των μαθητών και των μαθητικών κοινοτήτων μέσα από συλλογικές  διαδικασίες, είναι αγώνας για την αναβάθμιση της παιδείας κι έρχεται να συναντήσει τον αγώνα που δίνουμε κι εμείς οι εκπαιδευτικοί με τον ίδιο στόχο.

Μαζί  παλεύουμε για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που :

-Θα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά

-Δεν θα περιορίζεται σε γνώσεις και δεξιότητες αλλά θα καλλιεργεί αξίες και ιδανικά   

 -Θα στοχεύει σε έναν άνθρωπο που δεν θα ΄ναι απλά συλλέκτης  πληροφοριών,  φτηνός ανειδίκευτος εργάτης, πειθήνιο όργανο αλλά θα μπορεί  να φιλτράρει και να κρίνει καθετί, να κατανοεί τον κόσμο γύρω του , να αμφιβάλει και να ερευνά, να αμφισβητεί  κατεστημένες δομές, να συμμετέχει όχι μόνο στο επιστημονικό αλλά και στο κοινωνικό «γίγνεσθαι», να διεκδικεί τα δικαιώματα όλων  βάζοντας πάνω από το στενό ατομικό του συμφέρον τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε τους   εκπαιδευτικούς , τους γονείς κι όλους τους πολίτες   να γίνουμε   συνοδοιπόροι με τους νέους .

Συνοδοιπόροι  στον αγώνα των μαθητών μας για ένα καλύτερο αύριο !

Δεν θα γίνουμε δούλοι στον 21ο αιώνα !

Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ανέβασμα των συλλογικών διαδικασιών, με πυρήνα το κάθε σχολείο, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στο συντονισμό μαθητών γονιών εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζόμενων. Συντονισμό σε επίπεδο ένωσης – περιφέρειας – αλλά και πανελλαδικά μέσα στο Νοέμβρη ιδίως.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.