Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Κεντρική Εύβοια αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός με μεγάλη διάρκεια έγινε αισθητός  στην Εύβοια  και στην Αττική λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (28/12). Δύο μετασεισμοί μέσα  σε 20 λεπτά. Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ζήτησε ο καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός  είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 4 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά των Ψαχνών στην Εύβοια και σε απόσταση 66 χιλιομέτρων βόρεια των Αθηνών. Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 13,3 χιλιόμετρα.

Ο πρώτος σεισμός καταγράφηκε στις 14.24 ενώ τα επόμενα λεπτά καταγράφηκαν αρκετοί ασθενέστεροι σεισμοί εκ των οποίων οι δύο έγιναν αισθητοί καθώς ήταν 3,5 και 2,8 Ρίχτερ.

Ο αρχικός σεισμός οδήγησε τους κατοίκους να βγουν στους δρόμους ενώ όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων είναι σε επιφυλακή προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές. «Για την ώρα αυτό που γνωρίζουνε είναι ότι έχουν σπάσει τζαμαρίες», είπε ο δήμαρχος, Γιώργος Ψαθάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Ήταν μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα. Μίλησα και με κατοίκους στο χωρίο Πισσώνας που είναι κοντά στο επίκεντρο αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν αρχίσει περιπολίες ενώ οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται».

« Είναι μία εστία που δεν έχει σχέση με αυτή που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα», ανέφερε στη συνέχεια, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. «Είναι σημαντικό το μέγεθος σε μία νέα εστία και κοντά σε ένα μεγάλοι αστικό κέντρο, όπως η Χαλκίδα. Άρα προτείνω να συστηθεί τώρα η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου», εξήγησε.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας είπε ότι η δόνηση σημειώθηκε σε μια περιοχή χωρίς ιδιαίτερη δραστηριότητα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.