Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη, αισθητός στην Αττική

Σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 15:33, 13 χλμ ΝΔ της Αταλάντης, στη Φθιώτιδα. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13,6 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αττική. 

ΟΙ κάτοικοι  βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους  και πολλοί  κατέφυγαν στην παραλία, υπό τον φόβο δυνατού μετασεισμού.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις πάντως σε Φθιώτιδα και Βοιωτία είναι σε ετοιμότητα, ενώ μικροζημιές και ρωγμές έχουν καταγραφεί σε σπίτια και κατολίσθηση σημειώθηκε  σε γήπεδο στην Τραγάνα.

«Ήδη γίνονται περιπολίες τόσο από τους αστυνομικούς όσο και τους πυροσβέστες στα χωριά γύρω από την Αταλάντη για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ζημιές και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σχετική αναφορά» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Ηλίας Σανίδας.

O πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε ότι το ιστορικό της περιοχής είναι «βεβαρημένο». 

Ωστόσο σημείωσε ότι «Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης» και πρόσθεσε «νωρίς ακόμη για εκτιμήσεις».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η δόνηση έγινε αισθητή στα υψηλά κτίρια της Αττικής και ακόμη πιο αισθητή στις παρακείμενες περιοχές, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπήρξαν επιπτώσεις από τον σεισμό.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.