Ρουσφετολογικές προσλήψεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λαμιέων με απ΄ευθείας ανάθεση υπηρεσιών!

Το νέο ΔΣ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαμιέων παρά τις διαβεβαιώσεις  για προκήρυξη των θέσεων υπαλληλικού προσωπικού συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη Διοίκηση παρακάμπτοντας όχι μόνο τον ΑΣΕΠ αλλά και κάθε έννοια διαφάνειας. Με υπογραφή του Προέδρου της Κοινωφελούς Μώρη Δημήτριου προχώρησε σε προσλήψεις επιστημονικού  προσωπικού με απ΄ευθείας ανάθεση υπηρεσιών για θέματα οργάνωσης και διοίκησης της επιχείρησης και υπηρεσιών του Δήμου  για θέσεις που υποκρύπτουν εξαρτημένη εργασία.

Οι προσλήψεις έγιναν με ημερομηνία 1/6 και 6/7/2015 για ένα εξάμηνο με αμοιβές από 8.000 ευρώ-19.500 ευρώ (!) + ΦΠΑ χωρίς να έχουν προκηρυχτεί οι θέσεις, να έχουν  θεσπισθεί οι διαδικασίες και τα προσόντα επιλογής. Να σημειωθεί ότι στο ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου συμμετέχουν μόνο οι παρατάξεις του κ. Σταυρογιάννη και κ. Κοτρωνιά ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου  -όταν ειδοποιούνται- συμμετέχουν ως παρατηρητές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Κοινωφελούς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις  για τις παράτυπες προσλήψεις από τις παρατάξεις της  μειοψηφίας. Το θέμα είναι ανάγκη να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  και να πάρει θέση ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης και  το αρμόδιο Υπουργείο. για τη νομιμότητα ή όχι των παραπάνω απ΄ευθείας αναθέσεων υπηρεσιών.

 Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης  και η δημοτική πλειοψηφία  έχουν την ηθική υποχρέωση  να δώσουν  επαρκείς εξηγήσεις στις χιλιάδες  άνεργους πτυχιούχους της πόλης μας με ίσως πολύ περισσότερα προσόντα από τους προσληφθέντες τόσο για τη   νομιμότητα των παραπάνω προσλήψεων όσο και για την  εν κρυπτώ διαδικασία που ακολουθήθηκε με την οποία  δεν τους  δόθηκε ούτε καν δυνατότητα να υποβάλλουν μια αίτηση…..

 Οι προσλήψεις  με απ΄ευθείας ανάθεση υπηρεσιών όπως δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια  (όσες τουλάχιστον εμείς μπορέσαμε να εντοπίσουμε)

-Απόφαση Απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας Λειτουργία του Γραφείου Ευρωπαϊκής πληροφόρησης    (Europe Direct) αποφ. 603/1.7.2015

-Απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας «Υλοποίηση διοικητικών διαδικασιών σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λαμιέων.

-Απευθείας ανάθεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσίας «Σχεδιασμός & υλοποίηση πολιτιστικών εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων και συναφών εκδηλώσεων-Λειτουργία Πωλητηρίου Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών – Τμήμα Πολιτισμού».

-Απευθείας Ανάθεσης για τις υπηρεσίες «Ειδικός σε οικονομικά συστήματα & εκπονήσεις μελετών της Δ/νσης Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών»

-Απευθείας Ανάθεσης της υπηρεσίας «Yλοποίηση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών»

-Έγκριση Απευθείας ανάθεσης της σύμβασης παροχής υπηρεσίας «Υλοποίηση Δημοσίων Σχέσεων & Δράσεων Δημοσιότητας».

-Απευθείας ανάθεση για τις υπηρεσίες τμήματος υλοποίησης προγραμμάτων Ε.Ε. και προγραμμάτων συνεχιζόμενης ΕπαγγελματικήςΚατάρτισης και Επιμόρφωσης

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%99%CE%9E%CE%A3%CE%9F%CE%95%CE%A6%CE%96-%CE%9232?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/63%CE%A0%CE%9A%CE%9F%CE%95%CE%A6%CE%96-358?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/64%CE%A45%CE%9F%CE%95%CE%A6%CE%96-%CE%94%CE%9A4?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%A61%CE%A0%CE%9F%CE%95%CE%A6%CE%96-%CE%9333?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%93%CE%91%CE%91%CE%9F%CE%95%CE%A6%CE%96-%CE%9E5%CE%93?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A9%CE%A64%CE%9F%CE%95%CE%A6%CE%96-%CE%A0%CE%A6%CE%9A?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/61%CE%966%CE%9F%CE%95%CE%A6%CE%96-2%CE%9F%CE%A6?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%933%CE%96%CE%9F%CE%95%CE%A6%CE%96-%CE%965%CE%A0?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/7%CE%91%CE%94%CE%A5%CE%9F%CE%95%CE%A6%CE%96-%CE%95%CE%9B2

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.