«Ριζοσπαστική Κίνηση Δήμου Λοκρών». Η αυτοδιοικητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Λοκρών (video).

Ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στην Αταλάντη με πρωτοβουλία της  Ο.Μ  ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Λοκρών για δημιουργία  Αριστερής, Ριζοσπαστικής, Ενωτικής Δημοτικής Παράταξης. Στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκαν αρκετοί πολίτες του Δήμου Λοκρών που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα στο Δήμο.  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κυριακάκης καθώς και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Β. Σακελλάρης.

 Την Αυτοδιοικητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Λοκρών παρουσίασε  ο κ. Μ. Παπάζογλου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε στην ομιλία του:

«Ο Καλλικράτης που  παρουσιάστηκε σαν μεγάλη μεταρρύθμιση οδήγησε την αυτοδιοίκηση στο σημερινό της τέλμα. Στην πραγματικότητα ο Καλλικρατης είναι μια αντιδημοκρατική και αυταρχική  μεταρρύθμιση, η πρώτη δοκιμασία της μνημονιακής πολιτικής που αφαίρεσε πόρους από την Αυτοδιοίκηση, έφερε απολύσεις και διαθεσιμότητες και ακύρωσε τον κοινωνικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης..

 Αυτή την πορεία στήριξαν οι μνημονιακοί και διαπλεκόμενοι δήμαρχοι οι οποίοι το τελευταίο διάστημα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου μεταλλάχτηκαν και γίνονται αρνητές  της τρόικας και του μνημονίου. Είναι πια ολοφάνερο ότι οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μέσα  σε ένα αρνητικό και δυσμενές περιβάλλον για την Αυτοδιοίκηση και σε ένα ασφυκτικό κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο που πιέζει την κοινωνία, την εργασία, το κοινωνικό κράτος.  Επιβάλλεται λοιπόν περισσότερο από ποτέ άλλοτε να διεκδικηθεί μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του μνημονίου, με δίκαιη κατανομή των βαρών, πάταξη της διαφθοράς, της παραοικονομίας και του πελατειακού κράτους.

Το μεγάλο στοίχημα, πρόσθεσε ο κ. Παπάζογλου, είναι η προώθηση από εμάς τους ίδιους μιας Αυτοδιοίκησης με κοινωνικά και συμμετοχικά χαρακτηριστικά…. Η Ο.Μ. Συριζα Δήμου Λοκρών παίρνει τη πρωτοβουλία και θα στηρίξει χωρίς να χειραγωγεί,  μια ανεξάρτητη  και αυτόνομης δημοτικής παράταξης  που θα κινείται σε ένα πλαίσιο αρχών  και καλεί όλους τους δημότες που συμφωνούν με αυτό  το πλαίσιο αρχών να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια..

Η πρόταση για το  όνομα της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης που όπως αναφέρθηκε θα λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στη συνέλευση των μελών  είναι «Ριζοσπαστική Κίνηση Δήμου Λοκρών».

DSC_1192DSC_1207

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.