Πρώτη στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας η αθλήτρια της «Αναγέννησης Λαμίας» Ισμήνη Παναγιωτοπούλου

Η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου αθλήτρια της Αναγέννησης Λαμίας   ήταν η μεγάλη νικήτρια στην κατηγορία των γυναικών  και ο Παναγιώτης Καραϊσκος στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Το πρωί της Κυριακής (19/03) πραγματοποιήθηκε ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας και χιλιάδες δρομείς γέμισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας σε μια γιορτή του αθλητισμού.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας γέμισαν δρομείς με τους πρώτους που τερμάτισαν να είναι οι περίπου 1.000 συμμετέχοντες στο Family Run.

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ο αγώνας έγινε με απόλυτη επιτυχία, η οποία αποτυπώθηκε τόσο στη μαζική συμμετοχή όσο και στα χαμόγελα των χιλιάδων δρομέων όλων των ηλικιών.

Νικητής στον Ημιμαραθώνιο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αναδείχθηκε στους άνδρες  ο Παναγιώτης Καραΐσκος που τερμάτισε πρώτος σε 1:07:59  με δεύτερο τον Δημήτρη Τσάκαλο και τρίτο τον Χαράλμπο Πιτσώλη.

Λίγο μετά τον τερματισμό, ο Καραϊσκος, δήλωσε: «Κερδίζω για πέμπτη φορά τον Ημιμαραθώνιο και μόνο για το γεγονός αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος. Από την άλλη πλευρά θα ήθελα να έχω πετύχει ατομικό ρεκόρ (1.06.53). Ηταν ένας καλός αγώνας με έντονο συναγωνισμό. Σε κάποιο σημείο χρειάστηκε να ρισκάρω και φάνηκε στο αποτέλεσμα. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο η διαδρομή φέτος μου φάνηκε πολύ πιο δύσκολη. Ο Δημήτρης Τσάκαλος βοήθησε για να γίνει πιο ενδιαφέρων ο αγώνας. Και εν τέλει είμαι χαρούμενος που κατέκτησα την πρώτη θέση».

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου με 1.17.46,. Η αθλήτρια του Σάββα Κουμπούρα από την αρχή της κούρσας επέλεξε να οδηγήσει την κούρσα και κατάφερε να διατηρήσει το ρυθμό της μέχρι το τέλος. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, σχολίασε: «Ηταν διαφορετική από πέρυσι η διαδρομή αλλά ίσης δυσκολίας. Ηταν αγώνας στόχος για εμένα. Κυνήγησα μια καλή επίδοση. Ναι μεν κουράστηκα, αλλά είμαι ικανοποιημένη από τον χρόνο μου. Ο κόσμος με εμψύχωνε στη διαδρομή και με βοήθησαν οι καλές καιρικές συνθήκες. Ο επόμενος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10 χλμ.».

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η νικήτρια του Μαραθωνίου Αθήνας, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΣΑΠΚ Νεάπολης) και το χάλκινο η Σταματία Νούλα (ΝΓΣ Ηρακλής). Μάλιστα η αθλήτρια του Ηρακλή κατέκτησε το μετάλλιο πάνω στο νήμα και κάνοντας δυνατό σπριντ με την Ευσταθία Φλώρου που τελικά τερμάτισε τέταρτη με την ίδια επίδοση.

Στα 5 χλμ νικητές αναδείχθηκαν στους άνδρες οι Γιώργος Σταμούλης και Παναγιώτης Πετρουλάκης και Πέτρος Παπαϊωάννου και στις γυναίκες οι Μαρία Κάσσου, Μελίσσα Αναστακάκης και Βασιλική Καλλιμογιάννη.

Ο ΣΕΓΑΣ ανανέωσε το ραντεβού με τους δρομείς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στις 12 Νοεμβρίου 2023.

φωτο: ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2023 (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.