Πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία – Αύριο η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ με συγκέντρωση στην πλατεία Διάκου (Βίντεο & φώτο)

Μετά τη συγκλονιστική επιτυχία της απεργίας, των συγκεντρώσεων και των πορειών των εκπαιδευτικών και τμημάτων των εργαζομένων του Δημοσίου τη Δευτέρα (16/9) σε όλη την Ελλάδα, την ίδια εντυπωσιακή επιτυχία με σχεδόν καθολική συμμετοχή συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η απεργία της
 Στη Φθιώτιδα μετά τη χθεσινή συμμετοχή στην απεργία που έφτασε το 90% οι καθηγητές συνέχισαν για δεύτερη ημέρα ανυποχώρητοι τον αγώνα τους για αξιοπρέπεια και δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Σήμερα το πρωί οι απεργοί καθηγητές συγκεντρώθηκαν έξω από τα σχολεία  και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Λαμίας.
Αύριο Τεταρτη 17/9 αρχίζει η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, οι δάσκαλοι   και οι δικηγόροι που διαμαρτύρονται για το νέο κώδικα. Η γενική απεργία στο δημόσιο την Τετάρτη και Πέμπτη συνδυάζεται με  στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα  αύριο από 11-15.00 και με συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας Θύμιος Πανέτσος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να εντείνουν τον αγώνα τους και να δώσουν αύριο δυναμικά το παρόν στην απεργία και στις κινητοποιήσεις καθώς το απεργιακό μέτωπο  διευρύνεται με τη συμμετοχή και άλλων κλάδων εργαζομένων.
Το απόγευμα συνεδριάζει το Συντονιστικό αγώνα Σωματείων Φθιώτιδας του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα για στήριξη του αγωνα των εκπαιδευτικών ενώ υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Διάκου στις 11.00 το πρωί. Το ΠΑΜΕ καλεί σε χωριστή συγκέντρωση στις 11.30 στην πλατεία Πάρκου.

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας  μετά την πρώτη ημέρα απεργίας
Δευτέρα, 16-9-2013 και οι απεργοί καθηγητές παραδίδουν το δικό τους μάθημα. Μάθημα αλληλεγγύης, μάθημα αξιοπρέπειας αλλά και διάθεση για αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης.
Μαθήματα που το περιεχόμενό τους είναι παντελώς άγνωστο στο Υπουργείο Παιδείας, στους εντολοδόχους του και στα εξωνημένα ΜΜΕ των εργολάβων και ως εκ τούτου μένουν ες αεί μετεξεταστέοι. Οι προσδοκίες τους για μειωμένη συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία απεδείχθησαν φρούδες.
Είχαν την αφέλεια να πιστέψουν πως με τα ασύστολα ψεύδη και την τρομοκρατία θα κάμψουν το φρόνημα των καθηγητών. Ανιστόρητοι και ως εκ τούτου ανίκανοι να διδαχθούν από την ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος θα εισπράξουν στο ακέραιο τα επίχειρα της αβελτηρίας τους.
Το ξέρουν και το ξέρουμε ότι ο αγώνας μας δεν έχει κανένα συντεχνιακό αίτημα. Είναι αγώνας για το δημόσιο σχολείο, αυτό που εμείς προσπαθούμε να το κρατήσουμε όρθιο και αυτοί με νύχια και με δόντια να το ξεθεμελιώσουν.
 Δε θα τους περάσει».

DSC_1398 DSC_1411 ELME ELME2

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.