Προτάσεις της Ομοσπονδίας ΕΒΕ για να μην καταργηθεί η Περ/κή Δ/νση ΟΑΕΕ στη Στερεά

Επανέρχεται η Ομοσπονδία ΕΒΕ Φθιώτιδας στο θέμα της κατάργησης της Περ/κής Διεύθυνσης ΟΕΑΕΕ σε Λαμία και Θήβα με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης Γ. Βρούτση. Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνονται τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργηθούν για τους ασφαλισμένους και την υπηρεσία από την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στη Λάρισα και ζητά να γίνει δεκτή στο σχεδιαζόμενο οργανόγραμμα η πρόταση για δωρεά στέγαση των υπηρεσιών του ΟΑΕΕ σε κτίριο που παραχωρεί ο Δήμος Λαμίας.

Το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

            Περιήλθε σε γνώση μας το εγκριθέν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης 26.8/13.9.2013 Οργανόγραμμα του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με το οποίο καταργείται η Περιφερειακή Δ/νση του Οργανισμού στη Στερεά με έδρα τη Λαμία, καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα Θήβας.

            Επειδή από τη μελέτη του σχετικού Οργανογράμματος διαπιστώνουμε ότι:

  1.  Θα υπάρξει μείζον πρόβλημα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων συναδέλφων μας
  2. Η υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στην Περιφερειακή Δ/νση Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα θα δημιουργήσει δυσβάστακτο όγκο εργασιών και αδυναμία διεκπεραίωσης  των υποθέσεων με συνέπεια την περαιτέρω καθυστέρηση ολοκλήρωσης των φακέλων και αύξηση του χρόνου απονομής των συντάξεων και όχι μόνο
  3. Θα  προκληθεί αναστάτωση και  ίσως απαξίωση ικανών στελεχών του Οργανισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Στερεάς
  4. Με δεδομένο : α) το ιδιόκτητο κτήριο που στεγάζεται το Περιφερειακό Κατάστημα ΟΑΕΕ της  Θήβας, β) την παραχώρηση δωρεάν κτηρίου από το Δήμο Λαμιέων για στέγαση  των Υπηρεσιών του Οργανισμού όχι μόνο δεν  προκύπτει οικονομικό όφελος αλλά μάλλον ζημία του Οργανισμού.
  5. Καταργείται μια Διεύθυνση η οποία  όπως και σε προηγούμενο έγγραφό μας με στοιχεία έχουμε επισημάνει, εξυπηρετεί  μια περιοχή με ιδιαίτερα δύσκολη γεωγραφική  δομή και από της συστάσεώς της έως σήμερα διατηρεί και αυξάνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ( π..χ. χρόνος απονομής συντάξεων 3-5 μήνες)
  6. Εάν η πρότασή μας  για στέγαση των υπηρεσιών σε κτήριο του Δήμου Λαμιέων γίνει δεκτή θα προκύψει  οικονομικό όφελος της τάξεως των 100.000.00 ευρώ περίπου, δηλαδή το 1/3 του συνολικού προβλεπόμενου οφέλους του Οργανισμού από το εγκριθέν οργανόγραμμα ( 335.000,00 €).

Παρακαλούμε πριν την αποδοχή του συγκεκριμένου Οργανογράμματος  επανεξετάσετε τα δεδομένα και να διατηρήσετε την υφιστάμενη Περιφ/κή Δ/νση ΟΑΕΕ  Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία όπως ορθώς προτείνετε και για τις αντίστοιχες Διευθύνσεις του ΟΓΑ και το ΙΚΑ  στο σχετικό εγκριθέν Οργανόγραμμα

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                        Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

                  Λούκας Ιωάννης                               Μπέλλης Κωνσταντίνος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.