Προσχώρηση του Συμεών Κεδίκογλου στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.-Επαφές και με την Μπατζελή;

Ο άλλοτε υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύβοιας, Συμεών Κεδίκογλου, ανακοίνωσε την προσχώρηση του στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μετά από συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η προσχώρηση του Συμεών Κεδίκογλου  εντάσσεται σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές σε μία στρατηγική ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ  στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και ενίσχυση του  με στελέχη  ιδιαίτερα   του Παπανδρεϊκού χώρου.

«Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό» σημειώνει σε ανάρτηση του ο Συμεών Κεδίκογλου ανακοινώνοντας ότι πλέον θα συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κεδίκογλου εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Εύβοιας με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και επανεκλέχτηκε το 2012. Διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας από τον Ιούνιο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014 στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε το Γιώργο Παπανδρέου στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ το 2014 και ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) στις εκλογές του 2015. Επαναπροσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

Ο Συμεών Κεδίκογλου, αν και εφόσον είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στην Εύβοια, προσφέρει ακόμα μία λύση στους ψηφοφόρους που επιθυμούν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και προέρχονται από το χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ. Το νέο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  λόγω των παπανδρεϊκών επιρροών του  «επικοινωνεί» με παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και πιστεύεται ότι θα ενισχύσει εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ αν και εφόσον είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.   εχει σήμερα  δυο έδρες στην περιοχή της Εύβοιας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει επαφές και με άλλα στελέχη του  σοσιαλδημοκρατικού χώρου   στην περιοχή της Στερέας Ελλάδας όπως η πρώην Υπουργός (στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου) Κατερίνα Μπατζελή , πολιτικός από τη Φθιώτιδα που ήταν επικεφαλής  της  παράταξης   που στήριξε το  ΚΙΝΑΛ στις Περιφερειακές εκλογές.  Πρόσφατα, μάλιστα, η κυρία Μπατζελή συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση του Δικτύου Προοδευτικών Πολιτών Εύβοιας μαζί με τον Συμεών Κεδίκογλου.

Τέλος,  έχει τη σημασία του ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ανακοίνωση της προσχώρησης επισκέπτεται την Δευτέρα τη Χαλκίδα μετά από αρκετό καιρό.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Συμεών Κεδίκογλου έχει ως εξής:

«Καθώς η πανδημία θα υποχωρεί, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πρόσωπο της διαχρονικής δεξιάς: η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ο πελατειασμός, η ανάλγητη πολιτική εναντίων των πολλών αδύναμων και υπέρ λίγων ισχυρών.

»Απέναντι στέκονται όσοι αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί πολίτες: από την αριστερά έως και το κέντρο, τους ενώνει η κοινή διαδρομή αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη.

»Παραμερίζοντας επιμέρους διάφορες πρέπει να ενωθούν και να συμπαραταχθούν ώστε να αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές αυτό που στον τόπο μας ιστορικά αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία.

»Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας.

»Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.