Που ρίχνει την ευθύνη για τις κλοπές ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Λαμίας- Ανθήλης

Θέση στο θέμα που έχει ξεσηκώσει τους αγρότες της Ανθήλης και γενικότερα του κάμπου του Σπερχειού με το μπαράζ κλοπών στις αγροτικές εγκαταστάσεις παίρνει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ανθήλης-Λαμίας. Την παραθέτουμε αυτούσια:

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην περιοχή της Ανθήλης έντονη αύξηση των κλοπών σε εξαρτήματα και μέρη αγροτικών μηχανημάτων όπως μπαταριών, μπεκ , ή ακόμα και σε μετασχηματιστές και καλώδια της ΔΕΗ, που χρησιμοποιούνται στην άρδευση και το πότισμα των καλλιεργειών μας.

Αποτέλεσμα των φαινομένων αυτών είναι να επιφορτιζόμαστε με επιπλέον έξοδα και να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες μας.

Και όλα αυτά σε μια εποχή όπου ήδη οι συντονισμένες αντιλαϊκές και αντιαγροτικές πολιτικές και κατευθύνσεις  της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ε.Ε. και όλων όσων είτε τις ψήφισαν είτε συμφωνούν  με αυτές, οδηγούν τόσο εμάς όσο και όλα τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα , στην  καταστροφή,  την εξαθλίωση και την ανεργία.

Σε μια κοινωνία και ένα σύστημα που προβάλλει σαν εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης τις παντός είδους λαμογιές, απατεωνιές και κλεψιές είναι φυσικό επόμενο σε περιόδους οικονομικών κρίσεων  να αυξάνονται οι αντικοινωνικές συμπεριφορές και κλοπές.

Εμάς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ενδιαφέρει και έχουμε απόλυτο συμφέρον να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα που δυσκολεύουν περαιτέρω την επιβίωση μας. Δεν είμαστε όμως ούτε αστυφύλακες, ούτε εισαγγελείς και ούτε είναι ο ρόλος μας αυτός  και πολύ περισσότερο δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε και να απομονώσουμε κοινωνικές ομάδες, παίζοντας το παιχνίδι αυτών που μας θέλουν διασπασμένους αντί να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε όλες αυτές τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν όλους μας.

Η αποτρεπτική παρουσία της αστυνομίας  θα μπορούσε να προλάβει και να αποτρέψει τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές. Μιας αστυνομίας όμως που θα είναι πλάι μας και όχι απέναντι μας, υπηρετώντας αυτούς  που προσπαθούν να καταπνίξουν κάθε δίκαιη διεκδίκηση μας και στέλνοντας μας στα αγροτοδικεία σε κάθε αγωνιστική μας διεκδίκηση .

Δεν έχουμε αυταπάτες και γνωρίζουμε ότι για να εξαλειφθούν τέτοιου είδους  φαινόμενα δεν απαιτείται αστυνομοκρατία, αλλά μια άλλη κοινωνία ένα άλλο σύστημα που θα εργάζεται και θα παράγει με σκοπό την πλήρη ικανοποίηση  των σύγχρονων αναγκών όλων μας και όχι για το κέρδος λίγων δημιουργώντας κοινωνικούς αποκλεισμούς, φτώχια και εξαθλίωση.»

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.