» ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-Σύγχρονη πόλη»: Για την παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 H ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει σκοπό να υπενθυμίσει στον κόσμο τον σημαντικότερο αγώνα που καλείται να δώσει η ανθρωπότητα από καταβολής της, τον αγώνα για ίσα δικαιώματα μεταξύ των ανθρώπων απανταχού της Γης. Έχει οριστεί στις 10 Δεκεμβρίου με σκοπό να υπενθυμίζει την υπογραφή της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ  στις 10 Δεκεμβρίου 1948.

Η φτώχεια, η πείνα, οι πολεμικές συρράξεις, οι παράνομες φυλακίσεις και θανατώσεις ανθρώπων, η εκμετάλλευση και η σωματεμπορία ,δυστυχώς καλά κρατούν. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν κάποιες οργανώσεις, φορείς και κράτη στο πλαίσιο μιας διεθνούς προσπάθειας καταστολής τέτοιων φαινομένων, η πραγματικότητα έρχεται από μόνη της να αποδείξει το αντίθετο.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα ανήκουν, χωρίς εξαίρεση ,στον καθένα μας. Μόνο αν τα γνωρίζουμε ,αν απαιτούμε τον σεβασμό τους και αν υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας και το δικαίωμα των άλλων να τα ασκούν, δεν θα είναι μόνο λέξεις σε ένα παλιό έγγραφο.

Επειδή δε συχνά μέσα στην έννοια του παγκόσμιου πολλές φορές επιδιώκεται  να ομογενοποιηθεί  ή και  αλλοιωθεί  το εθνικό ,εμείς  ως «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ καταλαβαίνουμε ότι συμβαίνει συχνά πίσω από όμορφες λέξεις και συνθήματα να κρύβονται άλλοι σκοποί που υπηρετούν την παγκοσμιοποίηση ,την πανθρησκεία και το χτύπημα των εθνικών ριζών .Γι΄αυτό και θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το σύνθημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα αρχίσει να έχει νόημα όταν θα φύγει και ο τελευταίος Τούρκος έποικος από την Κύπρο μας  και θα δικαιωθούν  οι συγγενείς των  αγνοουμένων  αλλά  και  όταν θα  εμπεδωθεί με  πράξεις η έννοια της  ισονομίας και  ισοπολιτείας  στην πατρίδα μας.

κίνημα ελευθέρων πολιτών «Πορτοκαλί» – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.