Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του ΤΕΙ Λαμίας και του Πανεπιστημίου. Κατάληψη σήμερα της Περιφέρειας Στερεάς

Επίσημα πλέον χωρίς Πανεπιστήμιο η Περιφέρεια Στερεάς μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας του Νέου Ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας με βάση τον οποίο οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων Εξετάσεων του 2013 θα επιλέξουν τμήματα προτίμησης. Σύμφωνα με  τις τελικές ρυθμίσεις καταργείται το τμήμα του Πανεπιστημίου στη Λιβαδειά και μένει το τμήμα της Λαμίας σαν παράρτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αβέβαιο μέλλον και σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Το ΤΕΙ Λαμίας συρρικνώνεται με τη μεταφορά μέχρι το 2018  του τμήματος Ηλεκτρολογίας στη Χαλκίδα ενώ ουδέν νεώτερο και τίποτα σίγουρο για την έδρα του ΤΕΙ Στερεάς. Πάντως οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ  που η συγκυβέρνηση προτίθεται να περάσει με προεδρικό διάταγμα  χωρίς καν να τηρήσει τα προσχήματα φέρνοντας το για ψήφιση στη Βουλή!

Σε συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας της Στερεάς προχώρησαν σήμερα οι  φοιτητές του τμήματος  Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Λαμίας μαζί με τους φοιτητές  του Πανεπιστημίου Στερεάς. Στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Στάικο και το Δήμαρχο Λαμίας Γιώργο Κοτρωνιά. Οι φοιτητές ζήτησαν την συμπαράσταση της ΤΑ και της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα τους  ενάντια στις ρυθμίσεις του σχεδίου ΑΘΗΝΑ που υποβαθμίζει τις σπουδές τους. Ζήτησαν επίσης τη βοήθεια τους  για να ναυλώσουν πούλμαν για να κατέβουν στην Αθήνα την Παρασκευή και να συμμετάσχουν στο  πανελλαδικό πανφοιτητικό συλλαλητήριο .

 Χτες οι φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολογίας πραγματοποίησαν πορεία  από το ΤΕΙ Λαμίας  μέχρι την Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας στην πλατεία Ελευθερίας φωνάζοντας  συνθήματα κατά της απόφασης για  μεταφορά  του τμήματος Ηλεκτρολογίας στη Χαλκίδα  μετά από ένα μεταβατικό καθεστώς.

 Οπως, δήλωσαν οι εκπρόσωποι τους, οι φοιτητές  αγωνιούν και  αγωνίζονται για το μέλλον και τα δικαιώματα τους.  Οπως τόνισαν, «το σχέδιο ΑΘΗΝΑ καταρτίστηκε για μας χωρίς εμάς και η  Κυβέρνηση προσπαθεί  να το περάσει χωρίς διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους με Προεδρικό Διάταγμα» . Εξέφρασαν  επίσης την απορία τους για ποιο λόγο η εκπόνηση μιας  δημόσιας  μελέτης ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, παρακλάδι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ  έναντι 107.000 ευρώ και ποια συμφέρον τα κρύβονται πίσω από αυτή τη διαδικασία.DSC00235

Δήλωσαν απογοητευμένοι για τη στάση της Περιφέρειας   ενώ  έχουν στο πλευρό τους όλους τους καθηγητές του ΤΕΙ.  Απευθυνόμενοι στους πολίτες και τους φορείς της Λαμίας, τόνισαν πως η απόφαση τους είναι να παραμείνει το τμήμα Ηλεκτρολογίας στη Λαμία.  Για την επιτυχία αυτού του στόχου   κάλεσαν σε συμπαράσταση την τοπική κοινωνία γιατί   όπως είπαν ‘ χωρίς αυτή τη συμπαράσταση δεν μπορούμε να πιέσουμε αποτελεσματικά». Τέλος, δήλωσαν αλληλέγγυοι  με τους φοιτητές των άλλων ΤΕΙ, τονίζοντας πως ο αγώνας ενάντια στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ είναι κοινός και οι φοιτητές δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα των τοπικιστικών αντιπαραθέσεων.

Δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και ανακοίνωσαν ότι αύριο το πρωί θα προχωρήσουν σε κατάληψη της Περιφέρειας και του Δημαρχείου Λαμίας με στόχο να κάνουν γνωστό το πρόβλημα τους και να τους ακούσουν οι αρμόδιοι που αδιαφορούν.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.