Ποιους ενοχλεί η εναλλακτική φωνή του altpress ΦΘΙΩΤΙΔΑ;

Με έκπληξη μάθαμε για την απόφαση διαγραφής του σήματος του altpress ΦΘΙΩΤΙΔΑ από το κάτω μέρος του φυλλαδίου για τα αδέσποτα του Φιλοζωικού Συλλόγου που μοιράστηκε μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ.

Όπως  πληροφορηθήκαμε η διαγραφή έγινε μετά από παράπονα που εκφράστηκαν από τοπικά ΜΜΕ για «ευνοϊκή προβολή της ιστοσελίδας μας» και τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν οι παρατάξεις του Γ. Κοτρωνιά και Γ.Σαγιά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εμείς όταν μας ζητήθηκε από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας να βοηθήσουμε στο σχεδιασμό του φυλλαδίου ανταποκριθήκαμε με προθυμία γιατί θέλαμε να συμβάλλουμε στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για τα αδέσποτα και δεν περιμέναμε ανταλλάγματα. Η πρόταση να μπει το σήμα της ιστοσελίδας  στο φυλλάδιο μαζί με το σήμα του Συλλόγου, της ΔΕΥΑΛ και του Δήμου έγινε από το Φιλοζωικό και είχε τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής.
             Επειδή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τοπικό μέσο γίνεται χορηγός επικοινωνίας σε κάποια εκδήλωση ή καμπάνια αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο έγινε τόση φασαρία; Το να είναι λόγοι οικονομικού ανταγωνισμού το αποκλείσαμε μιας και το μερίδιο της ιστοσελίδας μας από τη διαφημιστική πίτα είναι μηδαμινό. Φιλοξενούμε μόνο λίγες διαφημίσεις φιλικών επιχειρήσεων για να επιβιώνουμε ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στο δύσκολο έργο της καθημερινής ενημέρωσης των συμπολιτών μας .
             Στο ερώτημα λοιπόν ποιόν ενοχλεί η εναλλακτική φωνή του altpress ΦΘΙΩΤΙΔΑ; Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως ενοχλεί εκείνα τα μέσα που θέλουν να διαμορφώνουν την ατζέντα και να έχουν το μονοπώλιο της ενημέρωσης στην τοπική κοινωνία, εκείνα τα συμφέροντα που δεν θέλουν να υπάρχει μια πλουραλιστική , εναλλακτική φωνή χωρίς κομματικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Ενοχλεί ένα μικρό τοπικό μέσο ενημέρωσης που δεν κυνηγάει την πάση θυσία επισκεψημότητα και τους εντυπωσιακούς τίτλους, που δίνει προτεραιότητα στα κοινωνικά κινήματα, τον πολιτισμό, την εθελοντική δράση, τον μαζικό αθλητισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, τη στήριξη των αγώνων των εργαζομένων, της μικρής επιχείρησης, της αγροτιάς, των συνταξιούχων, που προβάλλει τα προβλήματα της νέας γενιάς , των ανέργων, των «από κάτω», του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος.
Εμείς ποτέ δεν μπήκαμε στο παιχνίδι του ανταγωνισμού. Ο καθείς εφ΄ ω ετάχθη.
              Όμως, θα υπερασπισθούμε το δικαίωμά μας να κάνουμε τη δική μας ιεράρχηση των ειδήσεων, να έχουμε την δική μας οπτική γωνία θεώρησης των πραγμάτων, να ενημερώνουμε πλουραλιστικά και να  ασκούμε κριτική «χωρίς φόβο και πάθος». Και με τη στήριξη και ενθάρρυνση των φίλων που εκτιμούν την προσπάθειά μας, όσο μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας, θα μείνουμε στον τόπο μας και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μας.

                                                                                   Η Διαχειριστική ομάδα

Το φυλλάδιο με το σήμα του altpress ΦΘΙΩΤΙΔΑ που ενόχλησε

πρωτη σελιδα δευτερη σελιδα

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.