Πλοίο προσάραξε στα Λιχαδονήσια. Συναγερμός στο Λιμενικό για να μην υπάρξει θαλάσσια ρύπανση.

Φορτηγό πλοίο χωρίς φορτίο που  είχε αποπλεύσει από τα Ψαχνά της Εύβοιας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προσάραξε στα Λιχαδονήσια. Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 και μισή το πρωί της Κυριακής όταν περνώντας από την Στρογγυλή που ανήκει στο σύμπλεγμα των Λιχαδονησίων στα ανοιχτά των Καμένων Βούρλων, έπεσε πάνω της με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.

Το πλοίο που φέρει το όνομα «Αναστασία » είναι ελληνικών συμφερόντων  έχει  7 άτομα πλήρωμα και όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο βρίσκονται σκάφη του λιμενικού από τη Στυλίδα και τον Άγιο Κωνσταντίνο, ωστόσο την ευθύνη της επιχείρησης για τη ρυμούλκηση του έχει το λιμεναρχείο της Αιδηψού.

Στόχος των λιμενικών είναι  να εκμηδενιστεί κάθε πιθανότητα  θαλάσσιας ρύπανσης στην μαγευτική περιοχή των Λιχαδονησίων, της απέναντι Βόρειας Ευβοιας και των Καμένων Βούρλων. Ευτυχώς μέχρι στιγμής τουλάχιστον  δεν φαίνεται να υπάρχει  καποιο ρήγμα στο πλοίο από το οποίο να προκαλείται διαρροή. Προς το σημείο που προσάραξε το σκάφος πλέει ρυμουλκό για να ενισχύσει τις προσπάθειες αποκόλλησης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.