Πλημμύρισε ο Σπερχειός- Δεν περνούν τα τρένα- Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Πολλά και επικίνδυνα προβλήματα έχει δημιουργήσει η ένταση της κακοκαιρίας που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη χώρα με έντονη βροχόπτωση  και τους θυελλώδεις ανέμους.

Πλημμύρισε ο Σπερχειός- Κομμένη στα δυο η Ελλάδα σιδηροδρομικά Παρασύρθηκε η γέφυρα της Μακρακώμης

Η έντονη βροχή των τελευταίων ωρών  ανέβασε επικίνδυνα  τη στάθμη του Σπερχειού  υπενθυμίζοντας  στους υπεύθυνους την ολιγωρία τους  για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Απο τα μεσάνυχτα ο ποταμός φούσκωσε προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα με καταστροφές στις καλλιέργειες και προβλήματα στις συγκοινωνίες. Η κυκλοφορία των τρένων έχει διακοπεί και οι επιβάτες μεταφέρονται πλέον από το Λιανοκλάδι με λεωφορεία του ΟΣΕ μέχρι τη Θήβα απ΄όπου θα πάιρνουν το τρένο για Αθήνα.. Επίσης οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας έχουν διακόψει την κίνηση των οχημάτων από την Λαμία προς τον Γοργοπόταμο, στο ύψος του Φραντζόμυλου και προς Κομποτάδες.

Από χθες οι αρχές έδιναν μάχη για να σώσουν τη γέφυρα στο Περιβόλι του δήμου Μακρακώμης. Τελικά καθώς η στάθμη του νερού ανέβηκε σήμερα, η γέφυρα παρασύρθηκε και στο σημείο διακόπηκε η κυκλοφορία. Από χθες γίνονται παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του Σπερχειού με σκαπτικά μηχανήματα να σπάνε τα αναχώματα δίνοντας διέξοδο στο νερό, προκειμένου να ρίξουν τη στάθμη του .

σπερχειος

Κομμένη στα δύο η Ευρυτανία

Αποκλεισμένο παραμένει  το μεγαλύτερο μέρος του νομού Ευρυτανίας καθώς  σε πολλά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω καθιζήσεων και καταπτώσεων από τη συνεχή βροχόπτωση.

 Κλειστός παραμένει ο δρόμος Κρίκελο Δομνίστα, Άγιοι Θεόδωροι – Συγκρέλο, Συγκρέλο – Ανιάδα, Γαύρος – Προυσσός, Βαλαώρα – Τοπόλιανα, στη Γέφυρα της Γρανίτσας προς τη Γρανίτσα, από Ραπτόπουλο προς Προυσσό, από Γρανίτσα προς Λιμέρι. Επίσης κλειστό είναι ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο στα Άγραφα και στο τμήμα Βαρβαριάδα – Άγραφα λόγω υπερχείλισης του ποταμού στη Βαρβαριάδα.

Κατέρρευσε  το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Το ιστορικό Γεφύρι της Πλάκας δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από το πρωί του Σαββάτου τα Τζουμέρκα. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από μαστόρους της πέτρας τον 18ο αιώνα.

 ΄Ανοιξε το φράγμα στην Αρτα

Μεγαλύτερη παροχή νερού θα διοχετευθεί στον Άραχθο ποταμό από τη Διοίκηση του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Πουρναρίου της ΔΕΗ διότι η στάθμη του λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ανεβαίνει επικίνδυνα. Την ίδια ώρα σε επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις του Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτου Ανάγκης και η αιρετή περιφέρεια με το βάρος να πέφτει στην περιοχή Τριπόταμα Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στο χωριό Πλάκα στο οποίο σημειώθηκε μεγάλης έκτασης κατολίσθηση με το φαινόμενο να παρακολουθείται με την κρατική μηχανή να  είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή εάν χρειαστεί να απομακρύνει τους κατοίκους. Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί πλέον και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Σεισμόπληκτα, Βοτανικός, Μπάφρα, Πεδινή, Κατσικά, είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί με ιδιαίτερη ένταση. Πριν από λίγο, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ηπείρου αποφασίστηκε να εκκενωθούν  χωριά στην περιοχή της Άρτας  λόγω πλημμυρικών φαινομένων

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Αχαΐα

Κατά τη  διάρκεια της νύχτας στην πόλη της Πάτρας η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε σε 10 περιπτώσεις να απομακρύνει και κόψει δέντρα από τις περιοχές της Παραλίας, του Μονοδενδρίου,  της Εύας καθώς και την ευρύτερη περιοχή ενώ οι άνεμοι πνέουν με ένταση εώς και 9 μποφόρ. Από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν για δεύτερη ημέρα στη Δυτική Ελλάδα, δεν γλύτωσε ούτε το γήπεδο Σαραβαλίου της Πάτρας τμήμα του οποίοι ξηλώθηκε .

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.