Μετά τις φωτιές, πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Β. Εύβοια από το πέρασμα της «Αθηνάς»

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Βόρεια Εύβοια, ήρθε η πρώτη κακοκαιρία με το όνομα η “Αθηνά”  που προκάλεσε  έντονες πλημμύρες και κατολισθίσεις, αναδεικνύοντας έτσι τις τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον και εντείνοντας την απόγνωση των κατοίκων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο τοπικό μπλογκ AdventureEvia, είναι πολύ μεγάλα τα προβλήματα μετά το πέρασμα της χθεσινής κακοκαιρίας.  Ο δήμαρχος Λίμνης- Μαντουδίου- Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης αναφέρει ότι: “Μεγάλη κακοκαιρία χτύπησε τον Δήμο μας κ συγκεκριμένα την Δημοτική Ενότητα Νηλέως κ την κοινότητα Στροφυλιάς. Κατολισθήσεις σε Αχλαδι, Κοτσικια κ πλημμυρικά φαινόμενα στην κοινότητα Στροφυλιάς”  Ταυτόχρονα έχει γίνει διακοπή κυκλοφορίας στην Β. Εύβοια απο Κοτσικιά προς λουτρό Κοτσικιά.

Στην Αγία Αννα μετά  το πέρασμα της κακοκαιρίας Αθηνάς, το ποτάμι πέρασε μέσα από σπίτια και έφτασε μέχρι και την θάλασσα σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα του. Αυτή την στιγμή υπάρχει επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένων ατόμων στην περιοχή της Αγίας Άννας. ΄Όπως ενημερώνει η πυροσβεστική υπηρεσία προς το παρόν δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Η φυσική καταστροφή στις περιοχές που πέρασε η κακοκαιρία είναι ανυπολόγιστη. 

Τα γεγονότα έρχονται να αντικρούσουν τα λόγια του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος σε χθεσινή περιοδεία του στην περιοχή σχολίασε ότι οι διαδικασίες κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Ο ίδιος προσέθεσε ότι «όλες οι μελέτες εκπονήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ γιατί υπήρξαν ιδιωτικές δωρεές και έτσι μπορέσαμε να παρακάμψουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου».

ΠΗΓΗ: https://www.adventureevia.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.