Πλημμυροπαθείς Κόμματος: Εκδικάζονται την Πέμπτη 16/2 τα ασφαλιστικά μέτρα – Κάλεσμα συμπαράστασης στα Δικαστήρια Λαμίας

 Η εξ αναβολής εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων  των Πλημμυροπαθών κατοίκων του Κόμματος εκδικάζεται  αύριο Πέμπτη  16 Φλεβάρη στα Δικαστήρια Λαμίας.

Οι Πλημμυροπαθείς του Κόμματος καλούν όλους και όλες σε συμπαράσταση στις 10.π.μ. έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας. Στην ανακοίνωση-κάλεσμα μεταξύ άλλων τονίζουν:

«Οι κατασκευαστές του Ε65 συνεχίζουν να εμπαίζουν τους πλημμυροπαθείς του Δεκέμβρη του 2021 αλλά και όλους τους κατοίκους, τους αγρότες και τους επιχειρηματίες της περιοχής, που εξακολουθούν να ζουν με τον τρόμο της απειλής διαρκείας για μελλοντικές πλημμύρες. Δύο μήνες μετά την προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου δεν έχουν γίνει ούτε τα τρία μικρά τεχνικά  και ανεπαρκέστατα έργα στον ανισόπεδο κόμβο που φράζει τη ροή του νερού.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση-κάλεσμα των Πλημμυροπαθών κατοίκων Κόμματος Λαμίας

«Δύο μήνες πέρασαν μετά από την έκδοση της Προσωρινής Διαταγής του Πρωτοδικείου Λαμίας για την επείγουσα εκτέλεση έργων που θα προστατεύουν τους κατοίκους και τους εργαζόμενους του Κόμματος αλλά και όλης της περιοχής της Νότιας Λαμίας από τις πλημμύρες.

Οι κατασκευαστές του Ε65 συνεχίζουν να εμπαίζουν τους πλημμυροπαθείς του Δεκέμβρη του 2021 αλλά και όλους τους κατοίκους, τους αγρότες και τους επιχειρηματίες της περιοχής, που εξακολουθούν να ζουν με τον τρόμο της απειλής διαρκείας για μελλοντικές πλημμύρες.

Τα τρία μικρά τεχνικά διαστάσεων (4Χ2 μέτρα) που ξεκίνησαν να σκάβουν στον καταστροφικό ανισόπεδο κόμβο Λαμίας είναι ανεπαρκέστατα και όταν και αν ολοκληρωθούν θα μπορούν να διοχετεύουν το 1/40 της πλημμυρικής ροής. Μέχρι σήμερα έχουν μείνει έτσι όπως τα ξεκίνησαν δηλαδή μισοσκαμένο ένα από τα τρία, αντίθετα προχωράνε με ταχείς ρυθμούς να ολοκληρώσουν τον κόμβο και έτσι να βάλουν την οριστική ταφόπλακα στην περιοχή.

Στις 2 Φλεβάρη που ήταν η προγραμματισμένη μετά την αναβολή της 15 Δεκέμβρη συζήτηση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων επιχειρήθηκε να εκδικαστεί η υπόθεση πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς καταθέσεις μαρτύρων και χωρίς δημοσιότητα, με υποβάθμιση της υπόθεσης με ότι αυτό μπορεί να σήμαινε για την έκβαση της.

Η μαζική παρουσία των κατοίκων της περιοχής αλλά και πολλών πολιτών της Λαμίας απέτρεψε τις όποιες μεθοδεύσεις και έτσι στις 16 Φλεβάρη θα γίνει τελικά η συζήτηση με ακροατήριο και με εξέταση μαρτύρων.

Καλούμε και πάλι όλους τους πλημμυροπαθείς και μη κατοίκους της περιοχής, να βρίσκονται στις 16 Φλεβάρη στα δικαστήρια και να ζητήσουν να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας που εδώ και δεκατέσσερις μήνες έχει χαθεί.

Καλούμε και όλους τους πολίτες της Λαμίας να συμπαρασταθούν με την παρουσία τους στο δίκαιο αγώνα μας για να μην ξαναγίνει η Λαμία θέμα στις ειδήσεις με τριτοκοσμικές εικόνες ανθρώπων που να τους κατεβάζει η ΕΜΑΚ από τις στέγες των σπιτιών και να τους οδηγεί με βάρκες μακριά από τα βουτηγμένα στην λάσπη σπίτια τους.

Καλούμε όλους τους φορείς και τα κινήματα της πόλης για συμπαράσταση, καλούμε όλους τους αιρετούς τέως, νυν και μελλοντικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κοινοβουλίου να δείξουν με την παρουσία τους ότι νοιάζονται και ότι έχουν την θέληση να συμβάλλουν ώστε να βρεθούν οριστικές λύσεις στο μείζον θέμα που απασχολεί τον τόπο.

Δεν μπορεί μια χούφτα άνθρωποι όση θέληση, αποφασιστικότητα και τεχνική κατάρτιση να έχουν να μπορέσουν να λύσουν από μόνοι τους ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, όταν μάλιστα έχουν απέναντι τους κατασκευαστικούς ομίλους κολοσσούς. Όταν όμως οι φωνές που φωνάζουν το δίκιο είναι πολλές τότε και η δικαίωση είναι κοντά.

Όλοι στα δικαστήρια Λαμίας την Πέμπτη 16 Φλεβάρη

Για το θέμα, έχει εκδώσει ανακοίνωση και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας,

Η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

Στεκόμαστε στο πλευρό των πλημμυροπαθών του χωριού Κόμματος μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους

Όλοι την Πέμπτη 16 Φλεβάρη, 10:00 η ώρα το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Λαμίας

Την Πέμπτη 16/2, δικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Επιτροπή Αγώνα πλημμυροπαθών και κατοίκων κατά του ελληνικού δημοσίου και της κατασκευάστριας εταιρείας του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65, μετά από αναβολή.

Την προηγούμενη φορά (Πέμπτη 2/2) επιχειρήθηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα να κλειστεί σε μια μικρή αίθουσα χωρίς ακροαματική διαδικασία. Η επιμονή και ο αγώνας των κατοίκων, με δυναμική κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια κατάφερε να αποσπάσει την απόφαση να διεξαχθεί η δίκη σε μεγάλη αίθουσα αυτήν την Πέμπτη 16/2.

Οι πλημμυροπαθείς και κάτοικοι από το χωριό Κόμμα, δίνουν συνέχεια στον αγώνα τους για μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης του χωριού τους.

Θα είμαστε δίπλα τους στον αγώνα.

Απαιτούμε να διορθωθεί το έγκλημα της κατασκευάστριας εταιρίας και να παρθούν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Καλούμε όλους και όλες την Πέμπτη 16 Φλεβάρη 10:00 η ώρα το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της Λαμίας

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.