Πλημμυροπαθείς Κόμματος: Διαταγή άμεσης εκτέλεσης εργασιών για την προστασία από τις πλημμύρες

Στις 15 Δεκέμβρη 2022 συζητήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Λαμίας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πλημμυροπαθών κατοίκων από το Κόμμα Λαμίας.

Έγινε δεκτό το αίτημα των νομικών εκπροσώπων των αντιδίκων δηλαδή του Ελληνικού Δημοσίου και της Κεντρικής Οδού Α.Ε. για αναβολή της εκδίκασης για τις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Επειδή όμως η αγωνία των ανθρώπων που πλήρωσαν τόσο ακριβά πέρυσι τις κακοτεχνίες στην κατασκευή της Ε65 και τρέμουν κάθε φορά που βρέχει μην και το νερό που θα πέσει είναι λίγο περισσότερο και τους πνίξει, οι δικηγόροι μας Κώστας Παπαδάκης και Κωνσταντίνα Αρβανίτη ζήτησαν προσωρινή διαταγή άμεσης εκτέλεσης εργασιών για την προστασία μας από τις πλημμύρες.

Με την απόφαση του Πρωτοδικείου δίνεται εντολή άμεσης εκτέλεσης εργασιών από το Ελληνικό Δημόσιο και τους κατασκευαστές της Κεντρικής οδού για την προσωρινή αποφυγή καταστροφικής πλημμύρας, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών.

Ανάμεσα στις εργασίες περιλαμβάνονται, εγκάρσια ανοίγματα στον κλάδο του Α/Κ Λαμίας για την απορροή των υδάτων, κλάδος για τον οποίο παραμένει το αίτημα μας για ολική καθαίρεση και ανακατασκευή σε κοιλαδογέφυρα και οι οριοθετήσεις και διευθετήσεις της Γερμανικής τάφρου.

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει περίτρανα το δίκαιο του αιτήματος μας σχετικά με την αιτία που προκάλεσε την περσινή καταστροφή και την πηγή της μόνιμης απειλής για τις ζωές και τις περιουσίες μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έμπρακτα συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αγώνα μας , πρώτα από όλους τους δικηγόρους μας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων που έστειλαν στο πλευρό μας νομικούς εκπροσώπους για πρόσθετη παρέμβαση αλλά και εκλεγμένους εκπροσώπους τους, τους φορείς και τα κινήματα της πόλης, τους δημοσιογράφους για την πλήρη κάλυψη του θέματος και περισσότερο τους απλούς πολίτες της Λαμίας που έχουν κατανοήσει την αξία του κοινού αγώνα.

Τους περιμένουμε όλους ξανά στις 2 Φεβρουαρίου 2023 στα δικαστήρια
Λαμίας.

Λαμία 16-12-2022

Οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι Κόμματος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.