Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς: Δεν εγκρίθηκε ψήφισμα για τα διόδια από την πλειοψηφία !!! Δήλωση Β. Αποστόλου

Δεν ενέκρινε το ψήφισμα για το καυτό θέμα των διοδίων  το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς της Δευτέρας 15/9  μετά την άρνηση του συνδυασμού της πλειοψηφίας να υπερψηφίσει την πρόταση του συνδυασμού  ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ. Να σημειωθεί ότι  οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης και Αριστερής ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ψήφισαν λευκό με το αιτιολογικό ότι το θέμα είναι πολιτικό και το ψήφισμα δεν καλύπτει την θέση αρχής για ελεύθερους δημόσιους δρόμους με κατάργηση όλων  των διοδίων. Θετική ψήφο έδωσε ο συνδυασμός του Θαν. Γιαννόπουλου.

Επίσης, η πλειοψηφία αρνήθηκε να  μπει προς συζήτηση ψήφισμα συμπαράστασης του περιφερειακού Συμβουλίου που κατέθεσε ο συνδυασμός ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ προς τους  διωκόμενους πολίτες  οι οποίοι τον περασμένο Φεβρουάριο τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό ενάντια στην αύξηση των διοδίων, στα διόδια της εθνικής οδού στο ύψος της Θήβας!!!

 Το ψήφισμα που κατέθεσε ο συνδυασμός ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία ήταν όπως τόνισε ο Βαγγέλης Αποστόλου  μια πρόταση συμβιβαστική των διαφόρων απόψεων στο θέμα των διοδίων με εκπτώσεις στις θέσεις μας με σκοπό να υιοθετηθεί από όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο,

Δυστυχώς, ο εκλεγμένος  Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που τοποθετήθηκαν δεν θέλησαν να πάνε κόντρα στις κυβερνητικές επιλογές όσο δυσβάστακτες κι αν είναι αυτές για το λαό της Φθιώτιδας και όλης της Στερεάς.  Με το επιχείρημα ότι «οι νόμοι του κράτους αλλάζουν με νόμους»  ο Κώστας Μπακογιάννης έθεσε όρια στις διεκδικήσεις της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης η οποία  κατα την άποψη του,  δεν μπορεί να υπερβαίνει το θεσμικό της ρόλο. Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε πρόσθεσε, ο Περιφερειάρχης  είναι να διεκδικήσουμε με επιχειρήματα και όχι με κραυγές να αρθούν κάποιες αδικίες και να διερευνήσουμε νομικά τις συμβάσεις σε σχέση με την ολοκλήρωση  των παραδρόμων. Σε μια προσπάθεια μάλιστα να πετάξει τη μπάλα στην αντιπολίτευση ισχυρίστηκε ότι το θέμα των διοδίων δεν ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις του αρχηγού  της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη.

 Τελικά το σώμα υπερψήφισε την πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη για δημιουργία 7μελούς επιτροπής για τα διόδια με 4 μέλη από την πλειοψηφία και 3 από τις παρατάξεις της μειοψηφίας που θα έρθει σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα φέρει το αποτέλεσμα των συναντήσεων ξανά στο περιφερειακό συμβούλιο. Στην επιτροπή αυτή που προτάθηκε χωρίς  κάποιο εναλλακτικό  κείμενο θέσεων αρνήθηκαν να συμμετάσχουν οι συνδυασμοί  της μειοψηφίας ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Εν κατακλείδι το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς με ευθύνη της πλειοψηφίας  αρνήθηκε να συμμετάσχει στο κοινό μέτωπο  των φορέων της περιοχής μας ενάντια στα διόδια που έχουν κυριολεκτικά περικυκλώσει τη Φθιώτιδα και όλη τη Στερεά.

Δήλωση Βαγγέλη Αποστόλου, επικεφαλής της παράταξης ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ: Απαράδεκτη η απόρριψη ψηφίσματος του  Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα των διοδίων.

«Καταθέσαμε πρόταση για απόφαση προ ημερησίας διατάξεως για τα διόδια, που είχε ως βασική στόχευση την υιοθέτηση της από όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Είναι χαρακτηριστική η διατύπωση στην πρόταση μας:

“Ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση και ριζική αναθεώρηση των-αποικιακού χαρακτήρα-συμβάσεων, ζητάμε μέτρα ασφαλούς διακίνησης των πολιτών μέσω ασφαλούς δημόσιου οδικού δικτύου και μέτρα οικονομικής ανακούφισης τους.  Καλούμε την περιφερειακή αρχή σε συστράτευση με όλους τους αυτοδιοικητικούς και μαζικούς φορείς της περιοχής για ένα πολυποίκιλο και παρατεταμένο αγώνα για το σκοπό αυτό.  Η Περιφερειακή Αρχή πρέπει το συντομότερο να αναλάβει την πρωτοβουλία συγκρότησης συντονιστικού, αυτοδιοικητικών και μαζικών φορέων, με στόχο τις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων.”

Η πλειοψηφία την απέρριψε ακόμα και όταν έγινε δεκτή από τη μεριά μας η συμπλήρωση του ψηφίσματος με την πρόταση του Περιφερειάρχη για συγκρότηση σχετικής επιτροπής. Με τη στάση της αυτή η Περιφερειακή Αρχή συμπαρατάσσεται ουσιαστικά με τις επιλογές της συγκυβέρνησης, αφού όχι μόνο παραπέμπει το ζήτημα στις καλένδες, αλλά ούτε καν έβαλε στη συζήτηση το θέμα των ποινικών διώξεων δεκάδων πολιτών της Στερεάς, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για θεσμική εκτροπή και παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. Φαίνεται  πλέον ότι η περιφερειακή αρχή συμφωνεί με την ποινικοποίηση των ειρηνικών κινητοποιήσεων  των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.