Περιφέρεια Στερεάς: 3.840.000 € για τη συντήρηση του οδικού δικτύου στην Π.Ε. Φθιώτιδας

Συντηρεί και αναβαθμίζει το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φθιώτιδας η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δύο συμβάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός για έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.840.000 € και χρηματοδότηση από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι εργασίες αφορούν στη βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού, όπου αποκαθίσταται η οδική ασφάλεια σε επιλεγμένα σημεία, με τεχνικά έργα, σήμανση και καθαρισμό, ενώ για την περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας προβλέπονται εργασίες συντήρησης σε τμήματα της Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου.

Αναλυτικότερα, το έργο «Συντήρηση οδικού δικτύου Π.Ε. Φθιώτιδας», προϋπολογισμού 3.240.000 €, αφορά στην αποκατάσταση του οδοστρώματος με την κατασκευή νέας στρώσης ασφαλτοτάπητα. Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών, και εκτέλεση εργασιών σήμανσης-ασφάλισης. Ακόμα, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας όπου είναι απαραίτητο, πινακίδες επικίνδυνων θέσεων και εργασίες διαγράμμισης.

Επιπλέον, το έργο «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου Περιοχής Δυτικής Φθιώτιδας», προϋπολογισμού 600.000 €, αφορά εργασίες συντήρησης σε τμήματα της Ε.Ο Λαμίας – Καρπενησίου και συγκεκριμένα στο τμήμα Λαμία – Μακρακώμη και Μακρακώμη – Όρια Νομού (Σήραγγα).

«Έχουμε σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Φθιώτιδας. Παρεμβαίνουμε δίνοντας λύσεις, σε ένα επιβαρυμένο κυκλοφοριακά δίκτυο, που εκτός από τους μόνιμους κατοίκους εξυπηρετεί χιλιάδες επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του έτους. Η οδική ασφάλεια είναι και παραμένει προτεραιότητα», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.