Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας απολογισμός: 2 χρόνια- Συνεχίζουμε

Στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας για τον απολογισμό των δύο ετών της Περιφερειακής Αρχής, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν την απορρόφηση κονδυλίων για τη Στερεά Ελλάδα  και στοιχεία που αφορούν στην μείωση κόστους λειτουργίας της, αλλά και στον εκσυγχρονισμό της.

  Στοιχεία απορρόφησης κονδυλίων για τη Στερεά Ελλάδα

 Στο 107,13% έφτασε η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τα τελευταία δύο χρόνια.

 Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή αρχή κλήθηκε το 2014 να διαχειριστεί την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007-2013, προϋπολογισμού  141,52 εκατ. ευρώ.

 Μόνο στη διετία 2014-2015 ολοκληρώθηκαν 139 έργα για τα οποία απορροφήθηκαν 48 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τη συνολική απορρόφηση του προγράμματος στα 151,62 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό107,13%.

 Τον Ιανουάριο του 2016 η απαίτηση από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ολοκλήρωση  25 έργων του προγράμματος ήταν 37,20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 30 εκατ. ευρώ για το Νοσοκομείο Χαλκίδας και 7,20 εκατ. ευρώ για τα υπόλοιπα.

Σήμερα, τα 3,4 εκατ. ευρώ έχουν ήδη πληρωθεί και οι απαιτήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι 3,7 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση των συνολικά 164 έργων, έως τον Μάρτιο του 2017, αναμένεται  να «κλείσει» το πρόγραμμα 2007-2013.

Οικονομικό συμμάζεμα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

·         Έως σήμερα, το κόστος λειτουργίας της Περιφέρειας μειώθηκε κατά 30%.

·        Εξορθολογίστηκαν οι δαπάνες και εξασφαλίστηκε  1.000.000€ για τις κοινωνικές και προνοιακές ανάγκες των πολιτών, τον τουρισμό και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας. 

·        Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι  η πρώτη περιφέρεια που λειτουργεί με διπλογραφικό σύστημα στα πρότυπα των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών ώστε να μπορούμε να προγραμματίσουμε με καλύτερο τρόπο την διαχείριση των οικονομικών της.

·        ‘Εγινε απογραφή της περιουσίας της περιφέρειας και προχωρά η μελέτη πλήρους αξιοποίησής της.

·        Αντιμετωπίζονται και κλείνουν οι δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν για χρόνια και προκαλούσαν ημερήσιο κόστος 6.000 ευρώ για όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας.

·        Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στεγάστηκαν  στο νέο διοικητήριο στη Λαμία μειώνοντας το κόστος των ενοικίων της περιφέρειας κατά 300.000 ευρώ, επιτυγχάνοντας συγχρόνως σημαντική εξοικονόμηση σε λειτουργικά έξοδα και παρέχοντας καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση στους πολίτες.   

·        Ολοκληρώθηκε η μελέτη και προχωρά άμεσα η αντικατάσταση του παλαιού και ρυπογόνου  στόλου οχημάτων με νέα μικρότερου κυβισμού, τεχνολογίας diesel μέσω leasing μειώνοντας το κόστος λειτουργίας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.