Παρέμβαση του ΤΕΕ Αν. Στερεάς στην Περιφέρεια για προβλήματα της περιοχής μας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης είχε την Τρίτη 15 Μάιου η Διοίκηση του ΤΕΕ Αν. Στερεάς  κατά την οποία ζητήθηκε ενημέρωση  και κατατέθηκαν οι απόψεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου για μια σειρά θέματα όπως  η πορεία  υλοποίησης του ΕΣΠΑ, η αντιπλημμυρική προστασία του Σπερχειού, η καθυστερήσεις στην εκτέλεση   των έργων των οδικών αξόνων  Λαμίας -Καρπενησίου και Θήβας- Λειβαδιάς καθώς  και  τα σοβαρά προβλήματα επάνδρωση των Υπηρεσιών της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα  από τη πλευρά του ΤΕΕ τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω υλοποίησης  του ΕΣΠΑ, που αυτή τη δύσκολη περίοδο μετά τη δραματική περικοπή των δημοσίων επενδύσεων αποτελεί το μόνο χρηματοδοτικό εργαλείο για τη καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας στην  Περιφέρεια Στεράς .

Επίσης, ζητήθηκε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς Ελλάδας να διεκδικήσει   πόρους    για να προχωρήσει  το έργο του οδικού άξονα Θήβας -Λιβαδειάς που έχει μείνει στα χαρτιά- τουλάχιστον για τις μελέτες- και  να προχωρήσει το έργο του οδικού άξονα Λαμίας- Καρπενησίου.  Μέχρι στιγμής όπως αναφέρθηκε, για το έργο αυτό  έχουν δοθεί μόνο 25 εκ. για την παράκαμψη της Μακρακώμης και άλλα  10 εκ. για μελέτες , ποσά όμως που δεν επαρκούν  για την ολοκλήρωση του.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από  τη Διοίκηση του ΤΕΕ στην εκτέλεση έργων για την αντιπλημμυρική προστασία του Σπερχειού που είναι  αρμοδιότητας της Περιφέρειας όπως ο καθαρισμός της κοίτης που δεν έχει γίνει πάνω από 10 χρόνια, ώστε να μην ξαναζήσουμε τις πρόσφατες καταστροφές από τις πλημμύρες. Οπως ενημέρωσε o Περιφερειάρχης  από τα 10 εκ που ζήτησε η Περιφέρεια για την εκτέλεση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας,  από το  ΥΠΕΧΩΔΕ  έχουν δοθεί  μόνο 500 χιλιάδες, ποσό βέβαια ανεπαρκές  για τον καθαρισμό της κοίτης .  Δόθηκαν πάντως υποσχέσεις να συνεχιστεί η προσπάθεια  για τη  διεκδίκηση των αναγκαίων κονδυλίων για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων γιατί το πρόβλημα  είναι σοβαρό και επείγον.

Τέλος, από τη Διοίκηση του ΤΕΕ  ζητήθηκε η επάνδρωση με το απαραίτητο προσωπικό των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα της  Αποκεντρωμένης Περιφέρειας  γιατί μετά το πάγωμα των προσλήψεων λόγω μνημονίου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα  και πολλές Υπηρεσίες όπως η Υπηρεσία Περιβάλλοντος αδυνατούν να λειτουργήσουν. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.