Παρέμβαση στην Περιφέρεια Στερεάς από τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ ( φωτο)

Αποφασισμένοι να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ δηλώνουν οι εργαζόμενοι, που το πρωί της Πέμπτης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ζητώντας την παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη στήριξή του στις επόμενες κινητοποιήσεις τους.

Αντιπροσωπείες των Σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από την Στερεά Ελλάδα, Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας, των Δήμων τους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία, αλλά και εργαζόμενοι της περιοχής βρέθηκαν το πρωί στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, στον οποίο τόνισαν μεταξύ άλλων ότι τα σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση θα οδηγήσουν όχι μόνο στην εξόντωση των εργαζομένων της εταιρείας, αλλά και συνολικότερα των περιοχών που δραστηριοποιείται.

Άφησαν σαφείς αιχμές για το υπουργείο Ανάπτυξης και την κυβέρνηση συνολικότερα, κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις, τόσο σχετικά με τις τωρινές εξελίξεις και την τροπολογία για να τεθεί η ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς εκκαθάρισης και να δοθεί στη συνέχεια σε ιδιώτες, όσο και για τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Συγκεκριμένα, προσδιόρισαν ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ οφείλονται στο ιδιαίτερα υψηλό τιμολόγιο, που με ευθύνη των κυβερνήσεων έχει επιβληθεί στην εταιρεία, ότι το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις κρατικές ενισχύσεις οφείλεται σε μεθόδευση και λανθασμένους χειρισμούς των τότε κυβερνήσεων, ενώ παράλληλα τόνισαν ότι αναφορές στα δήθεν υψηλά μισθολόγια στοχεύουν στο να προκαλέσουν κοινωνικό αυτοματισμό και να απαξιώσουν τους εργαζόμενους στα μάτια της κοινωνίας.

Προσδιόρισαν, επίσης, ότι η ΛΑΡΚΟ αποτελεί εταιρεία στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της χώρας, η οποία κάτω από δημόσιο έλεγχο, κρατική χρηματοδότηση και επέκταση των δραστηριοτήτων της μπορεί, όχι μόνο να «σταθεί στα πόδια της», αλλά να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Κάτω από την πίεση που άσκησαν οι εργαζόμενοι, ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσα, ενώ παράλληλα αποδέχτηκε τα αιτήματα των εργαζομένων που αφορούν την διατήρηση της ΛΑΡΚΟ υπό δημόσιο καθεστώς και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών κεκτημένων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση για  την Παρασκευή στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, ενώ για την Τρίτη 11 Φλεβάρη έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο της Λάρυμνας στη Φθιώτιδα.

ΠΗΓΗ:www.902.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΣΗΜΕΡΑ: Σε κατάληψη της Περιφέρειας Στερεάς και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.