Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία & Λαμία Νέα Πορεία: Συμπαράσταση στους απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου μας

Κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της δημοτικής αντιπολίτευσης «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Πολιτών για τη Λαμία»  με επικεφαλής τον Βασίλη Κυριακάκη και  » ΛΑΜΙΑ- Νέα Προοπτική» με επικεφαλής τον Θωμά Στάϊκο.

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στο Εφετείο της Λαμίας εκδικάζεται η έφεση των 46 απολυμένων εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων.

Όπως είναι γνωστό, οι 46 εργαζόμενοι συμβασιούχοι απολύθηκαν το 2017, μετά από την άρνηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεών τους, κάτι που έκανε η πλειονότητα των δήμων της χώρας.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι συμβασιούχοι αυτοί κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας. Δυόμιση χρόνια μετά οι απολυμένοι εργαζόμενοι με την έφεσή τους συνεχίζουν να διεκδικούν τη δικαίωσή τους, με την μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, να διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη δουλειά .

Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, “Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία” με επικεφαλής τον Βασίλη Κυριακάκη και “Λαμία -Νέα Προοπτική” με επικεφαλής τον Θωμά Στάϊκο , ειδικά αυτήν την χρονική περίοδο που οι ανάγκες για καθαριότητα είναι αυξημένες και λόγω της έκτακτης υγειονομικής κατάστασης στην χώρα μας,

· Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων.

· Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό τους για το δικαίωμά τους σε μόνιμη και σταθερή δουλειά.

· Διεκδικούμε μόνιμες θέσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

· Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου.

· Καλούμε την σημερινή δημοτική αρχή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα τους.

Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία                       Λαμία- Νέα Προοπτική

    Βασίλης Κυριακάκης                                                       Θωμάς Στάικος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.