Παρέμβαση Ν.Ε. Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα

Από την παρέμβαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κατά της απόφασης για το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη ΣΤΥΛΙΔΑ

Μια συμβολική και ουσιαστική παρέμβαση πραγματοποίησε την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 12.00 πμ η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας και η Οργάνωση Μελών της Στυλίδας κατά της απόφασης της τράπεζα Πειραιώς για το κλείσιμο του καταστήματός της στη Στυλίδα.

Με στόχο, κατά τη χθεσινή πανελλαδική ημέρα δράσης, την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ να αναδείξουμε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται αλλά και την επίμονη αδιαφορία με την οποία αυτά αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Οργάνωσης Στυλίδας, με επικεφαλής τους συντονιστές τους, επισκέφτηκε το κατάστημα της Πειραιώς στη Στυλίδα, παρουσίασε με συμβολικό τρόπο έξω από το κατάστημα τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, συζήτησε με τους εργαζόμενους της τράπεζας και πολίτες της Στυλίδας και διένειμε ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι επιπτώσεις από το κλείσιμο των 158 καταστημάτων μέσα στο 2020 και των 96 στην τρέχουσα περίοδο από τις διοικήσεις της Πειραιώς, της Εθνικής και της Αττικής διογκώνουν τα προβλήματα και προκαλούν τεράστια προβλήματα:

· στους εργαζόμενους στα καταστήματα που κλείνουν, οι οποίοι απειλούνται άμεσα με απόλυση ή εθελουσία έξοδο ,

· στις τοπικές κοινωνίες, όπως αυτή του Δήμου Στυλίδας, με την οικονομική επιβάρυνση των δαπανών του κοινωνικού συνόλου και τη υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.

· στους παραγωγικούς, συνεταιριστικούς και επαγγελματίες της Ανατολικής Φθιώτιδας με την ένταση των οικονομικών και γεωγραφικών ανισοτήτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ:

· τονίζει ότι οι ασκούμενες πολιτικές, και με το κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών, αυξάνουν τις αποστάσεις μεταξύ κέντρου και περιφέρειας και διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

· συντονίζει τη δράση του και παίρνει θέση στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις τράπεζες, των τοπικών κοινωνιών και των φορέων τους

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.