Παρέμβαση αλληλέγγυων έξω από το Γ.Ν. Λαμίας για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση   έξω από το νοσοκομείο στην Λαμία όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο κρατούμενος απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας. Οι συγκεντρωμένοι  άνοιξαν πανό, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα.

Οι αστυνομικοί που φρουρούν  ήμερα -νύχτα  το Γ.Ν. Λαμίας όπως και όλα τα δημόσια κτίρια στην πόλη,  διέλυσαν την συγκέντρωση και έγιναν προσαγωγές στην Αστυνομική Διεύθυνση Λαμίας. ΄Ολοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι αφού τους υποβλήθηκαν πρόστιμα για συνάθροιση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στην πεντηκοστή ημέρα απεργίας πείνας και στην 5η μέρα απεργίας δίψας ενώ πριν λίγη ώρα έβγαλε και τον όρο αντιβίωσης ο οποίος ήταν η μοναδική πηγή ενυδάτωσης του εδώ και τόσες μέρες. Χτες  οι γιατροί το Νοσοκομείου Λαμίας έβγαλαν  ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο τονίζεται ότι έγινε σοβαρή επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου  Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την ίδια  στιγμή  η κυβέρνηση επιμένει να αγνοεί τις εκκλήσεις χιλιάδων φωνών  φορέων και πολιτών  στην Ελλάδα και το εξωτερικό που ζητούν την εφαρμογή του νόμου και τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.