Παράσταση διαμαρτυρίας της Νομ. Επιτροπής Φθ/δας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αύριο Πέμπτη στο κατάστημα της Πειραιώς στη Στυλίδα

Ημέρα δράσης ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων των τραπεζών

TO KΛEIΣIMO TΩN YΠOKATAΣTHMATΩN ENIΣXYEI TIΣ ANIΣOTHTEΣ

Το κλείσιμο τραπεζικών  καταστημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, ακριτικές, νησιωτικές και ορεινές τις καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο την ψαλίδα οικονομικής ανάπτυξης ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια.

΄Ένα τέτοιο κατάστημα, της Τράπεζας Πειραιώς  ετοιμάζονται να κλείσουν στη Στυλίδα.

  • Έχοντας ήδη αποκλείσει την πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό, δίνουν τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις της περιφέρειας.
  • Η ψηφιοποίηση χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να θέσει στο περιθώριο χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν έχουν και δε μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα.
  • Οι τράπεζες ως επιχειρήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο και θα πρέπει να έχουν στρατηγική τους επιλογή την βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου και της ποιότητας ζωής. Ειδικά όταν αυτό το κοινωνικό σύνολο τις έχει στηρίξει με τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις

Μεγάλος αριθμός καταστημάτων κλείνουν σε όλη τη χώρα, σε μια εποχή που λόγω πανδημίας και μέτρων αποφυγής συνωστισμού θα φαινόταν λογικό να ανοίξουν και όχι να κλείσουν καταστήματα ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες ουρές πολιτών έξω από αυτά.

Οι εργαζόμενοι έχουν να … διαλέξουν ανάμεσα στην «εξαναγκαστική» εθελουσία έξοδο και την απόλυση. Μετά τις σωρηδόν απολύσεις των εργολαβικών τραπεζοϋπαλλήλων, οι απολύσεις από το τακτικό προσωπικό θα αυξήσουν τα ποσοστά της ανεργίας.

ΓΙA ENA TPAΠEZIKO ΣYΣTHMA ΠOY EΞYΠHPETEI

THN KOINΩNIA KAI OXI TA MEΓAΛA EΠIXEIPHMATIKA ΣYMΦEPONTΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα 340 εκ. ευρώ τραπεζικό χρέος, έχει αδυναμία να θέσει όρους στις τράπεζες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Έχει ήδη νομοθετήσει ασυλία στα τραπεζικά στελέχη και κοροϊδεύει τους πολίτες -δια των υπουργών της  με ψεύτικες υποσχέσεις ότι δε θα κλείσει τραπεζικό κατάστημα σε έδρα δήμου (!).

Με την ΝΔ στην κυβέρνηση οι τράπεζες που διασώθηκαν με κρατικό χρήμα, παραδίδονται στα χέρια ιδιωτών με μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου. Είναι αυτές οι Διοικήσεις που αποφασίζουν το κλείσιμο των καταστημάτων, τον οικονομικό μαρασμό των τοπικών κοινωνιών και την έξοδο εργαζομένων στην ανεργία.

  • Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, βρίσκονται οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, όπως η προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: «Το δημόσιο, ως μέτοχος των τραπεζών, χωρίς πια μνημονιακές δεσμεύσεις, θα ασκήσει τα δικαιώματά του στη διοίκηση, για μια πιο ορθολογική πολιτική στη χρηματοδότηση της οικονομίας και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων».
  • Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, βρίσκονται οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ για την εργασία όπως: η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη που διευκολύνει τις απολύσεις.

Αύριο Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 11.30 πμ στην πλατεία της Στυλίδας η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ συμμετέχει στην πανελλαδική ημέρα δράσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών και ιδιαίτερα του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στη Στυλίδα..

Σε συνέχεια των πολιτικών πρωτοβουλιών βουλευτών –τριών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με ερωτήσεις και αναφορές στο ελληνικό κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμαστε για την καταδίκη σε μαρασμό της ελληνικής υπαίθρου, απαιτούμε από τις τράπεζες να στηρίξουν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλη τη κοινωνία και όχι μόνο σε πέντε έξι μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.