Παμφθιωτικό Μέτωπο Αγώνα: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 11.1.16, η σύσκεψη σωματείων και φορέων για τη συγκρότηση του Παμφθιωτικού Μετώπου.
Οι συμμετέχοντες φορείς απευθύνουν κοινό κάλεσμα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μέχρι να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές σκληρής λιτότητας που οδηγούν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, θυσιάζοντας την αξιοπρέπεια, το παρόν και το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του πλούτου.
Στη σύσκεψη καθορίστηκε το πλαίσιο συντονισμού , συντάχθηκε κοινή διακήρυξη του Παμφθιωτικού Μετώπου Αγώνα και εγκρίθηκε το οργανωτικό σχήμα.
Ως προς την οργανωτική δομή αποφασίστηκε η λειτουργία :
α) Συνέλευσης Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων συλλόγων , σωματείων και φορέων στην οποία θα λαμβάνονται οι αποφάσεις.
β) Συντονιστικής Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν προς το παρόν οι Δευτεροβάθμιοι φορείς ( Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, Συνταξιούχοι).
Το οργανωτικό σχήμα παραμένει ανοιχτό για συμμετοχή και των φορέων που θα ενταχθούν στο Παμφθιωτικό Μέτωπο.
Πρώτη δράση στη Λαμία θα είναι η ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση για το ασφαλιστικό με ομιλητή τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής ( Ασφαλιστικών Ταμείων) κ. Αντώνη Κουρουκλή, την Τετάρτη 20.1.16 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Οι φορείς του Παμφθιωτικού Μετώπου
Νομαρχιακό Τμήμα Φθιώτιδας Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Εργατικό Κέντρο, Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, Επιμελητήριο Φθιώτιδας, Σύλλογοι Συνταξιούχων, Σωματείο Χειριστών, Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Φθιώτιδας-Ευρυτανίας, Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ. Φθιώτιδας -Ευρυτανίας, Σωματείο Εργαζομένων NEXANS, Σύλλογος Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λαμίας, Σωματείο Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος Καθηγητών Πρωτοβάθμιας ( ΣΥ.Κ.Π.Ε.), Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.)

Διακήρυξη του Παμφθιωτικού Μετώπου Αγώνα

Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι έμποροι , οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας δεν το βάζουν κάτω, παρά τη διάψευση των ελπίδων τους από τη συνθηκολόγηση της Κυβέρνησης με τους δανειστές, που οδηγεί στην εφαρμογή ενός νέου σκληρού και αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου προγράμματος.

Μετά την καταστροφική πολιτική των δύο πρώτων μνημονίων, η σημερινή κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο από τα κόμματα των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ.
Ψηφίζει τα προαπαιτούμενα, μέτρα που στρέφονται ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται θα είναι η χορήγηση ουσιαστικά προνοιακών επιδομάτων αντί συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης και η κάλυψη των αναγκών από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, για όσους μπορούν να καταφύγουν σ΄ αυτές, διευρύνοντας έτσι τις ανισότητες και τις ταξικές αντιθέσεις.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2016 , που ήδη ψηφίστηκε, προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ. Είναι ένας ακόμα προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης καθώς προβλέπει την αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη μείωση των δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την πρόνοια και την αυτοδιοίκηση. Ακολουθεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για την χώρα έναντι των δανειστών και με προσανατολισμό, για μια ακόμη φορά , την λιτότητα, την ύφεση, τα αντιαναπτυξιακά μέτρα, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, την εξαθλίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και γενικά την φτωχοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας.

Επιχειρείται, έτσι, η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για χώρα, σε καιρό ειρήνης, απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ότι απόμεινε από τα κοινωνικά , εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο, προς όφελος των ισχυρών του χρήματος, προς όφελος του κεφαλαίου.

Τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, που πλήττονται βάναυσα από τα μνημονιακά μέτρα, με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της φοροληστείας, των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους άνεργους, τους νέους, τους φοιτητές, τους εργάτες, τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους εμπόρους, τους αγρότες, τους συλλόγους και τα σωματεία, σε όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής, στον κάθε πολίτη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μέχρι να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές σκληρής λιτότητας που οδηγούν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού, θυσιάζοντας την αξιοπρέπεια, το παρόν και το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του πλούτου.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για:

• Την προστασία των ανέργων που πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλο εργαζόμενο.

• Την απόσυρση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων και διατάξεων και των μέτρων που επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Εμπόρους.

• Την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας, της υπερφορολόγησης ( 29% από το πρώτο ευρώ – μεγάλη προκαταβολή φόρου ) , του τέλους επιτηδεύματος, των υπέρογκων προστίμων, της συρρίκνωσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από την έλλειψη ρευστότητας, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης της κοινωνίας καθώς και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας.

• Την ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ, την αλλαγή σχέσης έμμεσων – άμεσων φόρων και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος με φορολόγηση του πλούτου και πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

• Τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των Οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας.

• Τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνό έλεγχο των τραπεζών.

• Την κάλυψη των ζημιών των ασφαλιστικών ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους.

• Την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

• Την επαρκή κρατική χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.

• Ελεύθερες Συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατάργηση της εμπλοκής του κράτους στον καθορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

• Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο « ξεπάγωμα » των μισθών. Νέο μισθολόγιο με πλήρη αποκατάσταση των απωλειών στα χρόνια των μνημονίων για τους κατώτερους και μεσαίας κλίμακας μισθούς, ακώλυτη μισθολογική – βαθμολογική εξέλιξη χωρίς τις αλχημείες των νέων κλιμακίων, της « προσωπικής διαφοράς » και του « νέου παγώματος » που σκαρφίστηκαν οι επίδοξοι μεταρρυθμιστές.

• Την πλήρη και μόνιμη διασφάλιση της πρώτης κατοικίας και των μικρών επιχειρήσεων από τους πλειστηριασμούς.

• Την αποποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και την άρση όλων των διώξεων. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και ελεύθερη άσκηση των δημοκρατικών μας κοινωνικών δικαιωμάτων .

• Την αποτροπή της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας , των λιμανιών, των αεροδρομίων, της ενέργειας, του νερού και όλων των κοινωνικών αγαθών.

• Την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του λαού.

• Τη διαγραφή του χρέους.

Αγωνιζόμαστε να ανατραπεί η αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική της σκληρής λιτότητας, που υπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης , του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συντονίζουμε τοπικά τις δράσεις μας για :

• Στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

• Αλληλεγγύη και εξασφάλιση σε όλους των βασικών κοινωνικών αγαθών ( στέγη, ηλεκτρικό ρεύμα, φάρμακα, νερό, τρόφιμα, ρουχισμό).

• Ακύρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

• Στήριξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής αγοράς ταυτόχρονα με την προστασία των θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

• Συντονισμό συλλόγων – σωματείων – φορέων με ενεργοποίηση των ίδιων των εργαζομένων για την αντιμετώπιση και την επίλυση των προβλημάτων.

Παλεύουμε ακόμη για αλλαγή νοοτροπίας στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, ώστε να υιοθετήσουν διαδικασίες βάσης, λαμβάνοντας τις αποφάσεις οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Συμπολίτισσες , συμπολίτες

Σήμερα αλλά και χθες μας έχουν στοχοποιήσει χωρίς να σκεφτούν ότι ως παραγωγοί, μικροί επιχειρηματίες και εργαζόμενοι είμαστε εμείς που παράγουμε τον πλούτο στη χώρα.
Δεχόμαστε αυτή τη λυσσαλέα επίθεση και την φορομπηχτική λαίλαπα, λες και εμείς ευθυνόμαστε για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα.

Δεν έχουμε άλλο δρόμο

Αφυπνιζόμαστε και διεκδικούμε το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς ζωής για μας και τα παιδιά μας !

Λέμε όχι στην παράδοση και την υποταγή !

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Να τους κάνουμε να νιώσουν τη δική μας πίεση

πιο ισχυρή από την πίεση των δανειστών.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ

Λαμία 11 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.