Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ας αλλάξουμε τον κόσμο αρχίζοντας από τη γειτονιά μας

5 Ιούνη -Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος….

Ευκαιρία για αναστοχασμό  για τους κίνδυνους που απειλούν  τη ζωή μας και  τις μελλοντικές γενιές από την ληστρική και αλόγιστη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο  σε πλανητικό, εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο.

Η κερδοφορία του κεφαλαίου, τα συμφέροντα των πολυεθνικών, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, το προωθούμενο καταναλωτικό πρότυπο στα πλαίσια της οικονομιας της αγοράς, τα συγκρουόμενα συμφέροντα των ισχυρών κρατών που εμποδίζουν να  παρθούν ριζικές αποφάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος   οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια  στην   εξάντληση των  φυσικών πόρων, την  αποψίλωση των δασών , την αύξηση της θερμοκρασίας της γης, την  ρύπανση  των υδάτων με τελική κατάληξη την καταστροφή  της γης.

Ας αναλάβουμε επιτέλους  σαν πολίτες το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί  για την προστασιών του περιβάλλοντος  κάνοντας ένα βήμα παραπέρα από τις ευχές και τα μηνύματα. Πιέζοντας τους ισχυρούς της γης, τις κυβερνήσεις και την ΤΑ να πάρουν μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος χωρίς να υποτιμούμε  τα μικρά και καθημερινά που περνάνε από το χέρι μας.

Γιατί πως θα αλλάξεις τον κόσμο αν δεν σέβεσαι το περιβάλλον στη γειτονιά σου; 

Κι ας μην  δικαιολογηθούμε   ότι  εικόνες σαν αυτές  στην πλατεία Λαού στην καρδιά της Λαμίας-   τις οποίες  δυστυχώς αντικρίζουμε καθημερινά- αφορούν  μόνο την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. Αφορούν  σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό όλους μας . Κι αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια τους όπου λάχει  αλλά και όσους προσπερνούν αδιάφοροι και ανέχονται την απαράδεκτη κατάσταση.

Χ.Π.

20160521_13245720160521_13243920160521_132409

20160521_132401

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.