Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Φθιώτιδας για τις κινητοποιήσεις των καθηγητών

Το Σάββατο 11-5 είδαμε την ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού να απογειώνεται.

  Ο κ. Σαμαράς έδωσε  εντολή ο ίδιος για να προχωρήσει, προληπτικά μάλιστα, η επιστράτευση των καθηγητών. Πρόκειτα για μία ακραία ενέργεια που φλερτάρει με την αντισυνταγματικότητα,  και η οποία θυμίζει το «Ιδιώνυμο» της δεκαετίας του΄30, με το οποίο διώκονταν ακόμη και η διαφορετική άποψη.

  Την ίδια στιγμή, ο Πρωθυπουργός σπεύδει να αποσύρει το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή την οποία, απ’ ότι φαίνεται, θεωρεί προνομιακό συνομιλητή, σε αντίθεση με τους καθηγητές στους οποίους αρνείται το διάλογο αντιμετωπίζοντάς τους με τον πιο αυταρχικό τρόπο.

  Ο ίδιος ο κ. πρωθυπουργός σε παλαιότερη ομιλία του στη Βουλή έλεγε: «Όταν οι κοινωνικές αντιδράσεις αντιμετωπίζονται με χουντικές μεθόδους, πυροδοτείται η κοινωνική έκρηξη». Σήμερα αυτό το εφαρμόζει ο ίδιος.

  Οι ενέργειες αυτές εκτός από αντιδημοκρατικές και αναξιόπιστες ,  είναι και επικίνδυνες, καθώς οι εκβιασμοί  και οι πρακτικές του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας.

  Η Ν.Ε Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και της δημοκρατίας.

  Η κυβέρνηση πρέπει, έστω και την τελευταία στιγμή , να προχωρήσει στην απόσυρση όλων των μέτρων και να ανοίξει διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα μετά τις εξετάσεις. 

                                                                                                                              Το Γραφείο τύπου

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.