Ο Νίκος Σταυρογιάννης και επίσημα πλεον υποψήφιος Δήμαρχος Λαμίας

Την υποψηφιότητά του για το Δημαρχιακό θώκο της Λαμίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε και επίσημα ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΕΑ ΜΕΡΑ Νίκος Σταυρογιάννης, τη Δευτέρα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου .

 Ο κ. Σταυρογιάννης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες και όλους τους φορείς  μιλώντας για «αλλαγή σελίδας» στο Δήμο Λαμίας.  Όπως τόνισε, ο συνδυασμός του θα είναι πολυσυλλεκτικός και ανεξάρτητος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Αυτοδιοίκηση δεν έχει χρώματα και κόμματα». Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους πολίτες ανέφερε ο Νίκος Σταυρογιάννης και μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα της κοινωνίας που ζητούν αλλαγή σελίδας. Αυτό που χρειάζεται ο Δήμος, η  επόμενη μέρα είναι η ανάγκη στελέχωσης σε πολιτικό δυναμικό,  όραμα, η ανάγκη ύπαρξης ενός σχεδίου που να υπηρετεί το όραμα συλλογικές αποφάσεις και ιδιαίτερη προσοχή στο περιβάλλον στο οποίο διαβούμε.
Ολοι μαζί πρόσθεσε, μπορούμε να  αλλάξουμε το γκρίζο τοπίο της απογοήτευσης και της μελαγχολίας και να κάνουμε τη δικαιολογημένη οργή των συμπολιτών μας δημιουργική ορμή  για  να δώσουμε ξανά ελπίδα στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Νίκος Σταυρογιάννης  στην ανάγκη για διαφάνεια στον τρόπο που διαχειρίζονται οι Δήμοι τα κοινά, τα χρήματα των δημοτών  επικαλούμενος τις δηλώσεις του  Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιτζή ότι υπάρχει κακοδιαχείριση και  διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βουλευτή  Νίκου Σταυρογιάννη, έχουμε ήδη τέσσερις επίσημα ανακοινωμένες υποψηφιότητες (Γ. Κοτρωνιάς , Ν. Σταυρογιάννης, Γ. Σαγιάς και Π. Στασινός) για το Δήμο της Λαμίας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν και νέες υποψηφιότητες.

΄Οσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ το ενδιαφέρον  επικεντρώνεται στο  πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου . Εχει ανακοινωθεί ήδη  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ιδιαίτερα πολιτικό τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχει προσδιοριστεί το πολιτικό πλαίσιο των αυτοδιοικητικών παρατάξεων που θα στηρίξει το κόμμα (αντιμνημονιακό, αντικαλλικρατικό,  πρόγραμμα που θα απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας, όχι σε φθαρμένα πρόσωπα που υπηρέτησαν μνημονιακές πολιτικές) ενώ υπάρχει ήδη απόφαση για στήριξη   της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ στο Δήμο Λαμίας με μια ταυτόχρονη προσπάθεια διεύρυνσης της παράταξης. 

Από την πλευρά του το ΚΚΕ με  τη «Λαϊκή Συσπείρωση»  αναμένεται να κατεβάσει το δικό της ψηφοδέλτιο χωρίς να είναι ακόμα  σίγουρο αν ο Κώστας Μπασδέκης θα είναι ξανά επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ή θα επιλεγεί κάποιο άλλο στέλεχος του κόμματος. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν η στάση της δημοτικής ομάδας του Τζένης Οικονόμου η οποία  σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες  διερευνά  συνεργασίες με άλλους συνδυασμούς χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει ενιαία. Το ΠΑΣΟΚ πάντως στην πρόσφατη συνδιάσκεψη σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς  ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει δεξιά ψηφοδέλτια και θα κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές μέσα από κεντροαριστερούς συνδυασμούς. Έχει ενδιαφέρον  να δούμε τι θα γίνει στην πράξη το επόμενο διάστημα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.